Ortak taleple seslendiler

Düğün ve etkinlik sektörü temsilcileri, bayram tatilinin yarattığı insan hareketliliği nedeniyle tırmanışa geçen vaka sayıları karşısında ortak bir açıklama yaparak etkinlik firmalarının görüşlerini paylaştı.

İki doz aşı sayesinde tüm etkinliklerin güvenle yapılabildiğini belirten Sakarya temsilcisi Cem Kapankaya, bundan sonraki süreçte tek mücadele yöntemi olarak aşılamayı kabul ettiklerini ve aşılamadaki başarının artması ile hayatın sonbaharda da bugünkü seyrinde devam edeceğine inandıklarını belirtti.

PANDEMİNİN ÖNLENEMEYECEĞİNİ GÖRDÜK

Tüm Etkinlik Sektörü Konfederasyonu ( TESKON ) Sakarya Temsilcisi Cem Kapankaya, aşılamadan sağlanan başarıdan duydukları memnuniyeti paylaşarak düğün ve davetlerin yanı sıra konserler, gösteriler ve tüm etkinliklerin iki doz aşı olmuş insanlar için artık hayati risk taşımadığını ve etkinliklerin aşılanmış insanlar sayesinde güvenle yapılabildiğini ifade etti. Cem Kapankaya, ‘’Bundan sonraki süreçte pandemi ile mücadelede tek etkili yöntemin aşılama olduğuna inanıyoruz. Haziran ayı öncesine kadar geçen 16 aylık pandemi sürecinde etkinlikleri yasaklayarak pandeminin önlenemeyeceğini hep birlikte gördük. Aşılamada henüz istenilen seviyeye ulaşmamış olsak da büyük yol kat edildi ve ne mutlu ki iki artık doz aşı olmuş vatandaşlarımızın hayati tehlike yaşamadığını görüyoruz. Bilim insanlarımızın görüşleri ile bu olumlu kazanımı teyit edebiliyoruz.

TOPLUMSAL SORUMLULUK

Pandemi sürecinde hepimiz fedakarlık yapmalıydık ve en büyük fedakarlığı 16 ayda sadece 55 gün faaliyet gösteren düğün ve etkinlik sektörü ve 1 milyondan fazla çalışanı yaptı. Bugün için çok farklı bir noktadayız. Kısıtlamalardan çok daha etkili bir silahımız, aşımız var. Aşı olmayı bir tercih değil toplumsal sorumluluk olarak görüyoruz. Şu anda mümkün olan tek seçenek hayatı korumak için virüsle güvenli bir şekilde bir arada yaşamak, toplumun kurallara uyumu artırmaktır. Toplumsal bağışıklığa çok yaklaştığımızı düşünüyoruz. Bu nedenle herkesin can güvenliği ve toplumsal özgürlüklerimiz için tüm yurttaşlarımızı vakit kaybetmeden aşı olmaya davet ediyoruz.

SOSYAL YAŞAM OLMAMALIDIR

Pandemi sürecinde 16 ay boyunca etkinlikler tamamen yasaklanmış ancak vaka sayılarının 60 binlere ulaşması engellenememişti. Düğünleri yasaklayarak pandemiyi durduramayacağımız da bu dönemde ispatlanmıştı. Bugün için kısıtlamalar gerek yok çünkü gerçekten çok güçlü bir silahımız, aşımız var. İki doz aşı olmuş insanlarımız hayati tehlike yaşamıyor. Aşı sosyal hayatımızın ve ekonomik gücümüzün devamlılığı için tek çaremizdir ve tüm vatandaşlarımız için toplumsal sorumluluktur. İki doz aşısını olan vatandaşlarımız ekonomik ve sosyal hayatımızın devamlılığını sağlama yönünde sorumluluklarını yerine getirmişlerdir. Aşılama konusunda devletimizin tüm çabasına rağmen istenilen artış sağlanamazsa bu süreçten sonra kısıtlanması gereken sosyal yaşam olmamalıdır.’’ dedi.

KISITLAMA GELECEKSE AŞI OLMAYANLARA GELMELİDİR

Cem Kapankaya eğer vaka sayılarının artmasından dolayı bir kısıtlama gelecekse bu kısıtlamaların toplumsal sorumluluğu yerine getiren vatandaşlara ve esnaflara getirilmemesi gerektiğini belirterek şunları söyledi; ‘’ “Tekrar kısıtlamalara gerek duyulacak ise; 01 Eylül 2021 tarihinden itibaren düğünler ve özel davetlere, sinema, tiyatro, konser ve diğer etkinliklere katılacak misafir ve müşterilerin 2 doz aşıyı yaptırmış olması zorunluluğu tercih edilmelidir. 01 Eylül 2021 tarihinden itibaren 2 doz aşısını yaptırmaktan imtina etmiş sektör çalışanlarımızın kanun değişikliği yapılarak, işverenin insiyatifinde ileri bir tarihe kadar tek taraflı bir karar ile zorunlu ücretsiz izne çıkarılabilmesi hakkı sağlanmalıdır. Önerilerimizin 1 Eylül itibari ile yürürlüğe girebilmesi için 01 Ağustos 2021 tarihinde bu kararın açıklanması sayesinde 4 haftalık süre içinde hiç aşılanmamış bireylerin dahi iki doz aşısını tamamlaması sağlanmış olacak ve vatandaşlarımızın sosyal yaşama katılma konusunda yaşanacak mahrumiyet lerin önüne geçilecektir.’’

30 Tem 2021 - 13:04 - Gündem

Mahreç   Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.