Ödeme tarihi uzatıldı

Sosyal Güvenlik Kurumu Sakarya İl Müdürü Erhan Çavuş, GSS ve SGK Prim Borçları yapılandırmasının son gününün 28 Şubat olduğu belirtti. Çavuş, “2018 yılı Aralık Ayı ve 2019 yılı Ocak Ayı taksitleri faizsiz şekilde 28 Şubat’a kadar ödenebilecektir” dedi.

SON TARİH 28 ŞUBAT

SGK İl Müdürü Erhan Çavuş yaptığı açıklamada, “GSS ve SGK prim borçlarını yapılandıranların son ödeme tarihi 28 Şubat'a uzatıldı. 7143 sayılı kanuna göre SGK'ya olan sigorta prim borçlarını yapılandırmak için müracaat ettiği halde peşin ödeme veya borç taksitlerini süresinde ödeyemeyen ve bu nedenle yapılandırmaları bozulanlar 28 Şubat'a kadar ödeme yapmaları halinde yapılandırma haklarının bozulmayacak. Yapılandırmadan faydalanan işverenler istihdam teşviklerinden ve sağlık hizmetinden de yararlanmaya devam edebilecek” şeklinde konuştu.

“DESTEKÇİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Borçların yapılandırılmasıyla ilgili kanun gereği uygulanan gecikme zammı ve cezası yerine, Yİ-ÜFE'ye göre güncellenen borcun peşin veya 2 ayda bir taksitler halinde ödenebildiğini hatırlatan İl Müdürü Erhan Çavuş, “Yapılandırmanın bozulmasına sebep olan süresinde ödenememiş taksit/peşin ödeme tutarlar geç ödeme zammı ile birlikte 28 Şubat'a kadar ödenebilecek.Ayrıca, 2018 Aralık ve 2019 Ocak aylarında ödenecek taksitler ile 31 Aralık 2018 tarihine kadar ödenmesi gereken GSS prim borçları da gecikme zammı ve cezası ya da geç ödeme zammı uygulanmaksızın Şubat sonunda ödenebilecek. Teşviklerimiz ve düzenlemelerimiz ile işverenimizin istihdam gücünün destekçisi olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

12 Şub 2019 - 16:30 - Gündem

Mahreç   Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.