‘Normalleşme süreci erken oldu’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde koronavirüs tedbirlerinin kademeli olarak gevşetileceğini ve normalleşme sürecine girileceğini açıklamıştı. Vatandaşlar normalleşme sürecini değerlendirdi.

Ebru Bulut
Ebru Bulut Tüm Haberleri
‘Normalleşme süreci erken oldu’
‘Normalleşme süreci erken oldu’
+3
Haber albümü için resme tıklayın

GİTMEYİ DÜŞÜNMÜYORUM

Normalleşme sürecinin çok erken olduğunu düşünen İlker Okçular, “Çünkü insanlar rehavet havasına kapılarak her şeyin normal gibi hastalık olmadığını düşünerek rahat davranacak. Bu rehavet felaket getirir. Belki de bu normalleşme süreci vakaların artmasına neden olacak. Açıkçası ben normalleşme sürecini doğru bulmuyorum. Açılan AVM, berber ve kuaförlere gitmeyi düşünmüyorum. Çünkü insanlar hastalık yok her şey normalleşmiş gibi davranacaklar ve o şekilde gidecekler. Bayram tatilinde sokağa çıkma yasağı insanlarımız tedbirli olduğu sürece olmamalı.” dedi.

BAYRAMDAN SONRA OLMALIYDI

“İnsanlar yasaklar varken dikkat etmiyorlardı. Şimdi hiç dikkat etmeyecek” diyen Murat Yıldız, “Normalleşme sürecinin çok erken olduğunu düşünüyorum. İnsanlar yasaklar varken bile kurallara hiç dikkat etmiyordu. Şimdi normalleşme süreci oldu diye daha rahat davranacaklar. İnsanlar bu süreçte hastalığı unutarak gayet rahat ve normal davranacaklar. Bu yüzden vaka sayılarında artış olacağından korkuyorum. Normalleşme süreci için en azından bayramın bitmesi beklenebilirdi. Bayramda sokağa çıkma yasağı olmalı. Çünkü Türk Milleti yakın temasta olmayı çok seviyor.” dedi.

SÜREÇ ÇOK YANLIŞ

Normalleşme sürecinde insanların kurallara hiç dikkat etmeyeceğini belirten Hasan Bergin, “Normalleşme süreci çok erken başladı. Etrafımıza baktığımız zaman kimse maske takmıyor, dikkat etmiyor. Bir de normalleşme süreci olduğu zaman insanlar daha rahat davranacak. Normalleşme süreci için vatandaşlarımızın bilinçli olması gerekiyor. Bilim kurulundaki en bilinçli insanlar bile normalleşme sürecinin yanlış olduğunu düşünüyorken, bu şekilde davranılması çok yanlış. İnsan hayatı şakaya alınmaz, bir can çok değerlidir. Ölen ölsün, kalan bizimdir olmaz. Bizim toplumumuz bilinçli bir toplum değil. Polisin her gün canı çıkıyor milletin peşinde koşmaktan. Bu nedenle dikkat edilmeli ve kararlar o şekilde verilmeli.” dedi.

“ARTIŞTAN KORKUYORUM”

Normalleşme sürecinde vaka sayılarında artış olmasından endişe ettiğini belirten Nurettin Kocaman, “Normalleşme sürecinde kademeli olarak AVM’ler, berberler ve kuaförler açıldı. Bu yapılan hamle çok yanlış bir hamleydi. Koronavirüs tamamen bitmemiş durumda, ama AVM’ler açılıyor. Bu çok mantıklı bir hamle değil. İnsanlarımız zaten bu süreçte çok fazla dikkat etmiyor. Bir de normalleşme olunca hiç dikkat edilmeyecek. Hastalık sayısında artış olmasından korkuyorum. Umarım bizim düşündüğümüz gibi olmaz ve artış olmaz.” dedi.

VATANDAŞLAR DİKKAT ETMELİ

Ahmet Yıldırım, “Normalleşme sürecinin başlaması normal bir durum. Çünkü esnafın dükkanları var. İnsanlar bunalmış durumda, yavaş yavaş normale girmesinin doğal olduğunu düşünüyorum. AVM’ler, kuaförler, berberler bir ay sonra da açılmış olsaydı yine bir yoğunluk olacaktı. Bu süreç insanların ne kadar bilgili olduğuyla ilgili bir durum. İnsanlar sosyal mesafe kurallarına uyduktan sonra, maske takmaya devam ettikten sonra normalleşme süreci olabilir. Bayramda sokağa çıkma yasağı olmasına da gerek yok. Yasaklar bir çözüm değil. İnsanlar dikkat ettikten sonra her şey normal olabilir.” dedi.

BAYRAMDA YASAK OLMALI

Hatice Orhan, “Vaka sayılarında düşüş varken kontrollü olarak normalleşme süreci olabilir. Ekonomi kötüye gitmeden önlemler alınarak hem esnafı, hem vatandaşları zor durumda bırakmadan normalleşme zaten gerekiyordu. Tabii bu normalleşme sürecinde tedbirli olmamız lazım. Sosyal mesafeyi korumamız, hijyene dikkat etmemiz gerekiyor. Bu şekilde kurallara uyulduktan, yapılan çağrıları dinledikten sonra normalleşme süreci olabilir. Bayramda ise sokağa çıkma yasağı olmalı. Çünkü Türk Milleti özellikle bayramlarda bir birine sarılmaya, kucaklaşmayı çok seviyor. O yüzden bayramda sokağa çıkma yasağı olmalı.” ifadelerini kullandı.

Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi

12 May 2020 - 12:07 - Gündem

Mahreç  Ebru Bulut


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.