MÜSİAD'da E-Ticaret konuşuldu

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sakarya Şubesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Amazon, Aliexpress ve Diğer Pazaryerlerinde Rekabet Stratejileri ile Ödeme Yöntemleri” konulu panel dinleyicilerle buluştu.

Nisa Çoban
Nisa Çoban Tüm Haberleri

MÜSİAD Sakarya Şubesi Dijital Dönüşüm Sektör Kurulu’nun organize ettiği ve halka açık olan programa çok sayıda MÜSİAD üyesi ve Sakarya halkı katılım sağladı.Program MÜSİAD Sakarya Başkanı İsmail Filizfidanoğlu’nun açılış ve selamlama konuşmasıyla başladı. Başkan Filizfidanoğlu konuşmasında dijital pazarların önemine değindi.“Bugün dünyada en büyük ve en etkili pazarlar olarak tarif ettiğimiz Amazon ve Aliexpress, dünyanın her yanından satıcıları ve müşterileri bir arada barındırıyor. Dünya çapında olduğu için tüm satıcılar arasında ciddi bir rekabet söz konusu. Her platformun dinamikleri başkadır, bizler nasıl daha öne çıkacağımızı ve nasıl daha çok kişiye ulaşacağımızı bilmemiz gerekiyor.” Cümlelerine yer verdi.Açılış ve selamlama konuşması ardından sözü alan, Ödüyo Kurucu Ortaklarından Erman Yapıcı “Online Ödeme Kanalları ve Açık Bankacılık” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.Ardından Projesoft Teknoloji Kurucu Ortaklarından Yüksel Eminoğlu, “B2B, B2C ve Pazar Yeri Stratejileri” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.Son olarak sahneye çıkan EMYD Yazılım’ın ve Perfortech Yazılım’ın kurucusu, Aliexpress ve Amazon Türkiye’nin Resmi Eğitimcisi ve Elektronik Ticaret Derneği (ELİDER)’in Yönetim Kurulu Başkanı olan Fehmi Darbay sahne aldı.Konuşmasında E-Ticaretin 3 kat arttığından bahseden Darbay“AliExpress iki yılı aşkın süredir Türkiye’de faaliyet gösteriyor ve son bir yıldır çok hızlı bir büyüme gerçekleştirdi. AliExpress içinde on binlerce Türk satıcı var. Günde binlerce ürün Türkiye’den dünyaya gönderiliyor. Türk markalarının e-ihracat satışları bu dönemde 3 kat arttı.” şeklinde konuştu.

YÜZDE 66 BÜYÜDÜ

Konuşmasının devamında “Türkiye'de e-ticaret rakamları pandemi döneminde astronomik bir şekilde artmış durumda. 300 milyar TL büyüklüğe ilerleyen Türkiye e-ticaret sektörü, pandemiyle birlikte yüzde 66 büyüdü. Sektör, 5 yılda kat edeceği yolu 1 yılda kat etti. En güncel rakamlara bakacak olursak 2020 yılında 226 milyar TL'lik bir hacimden bahsedebiliriz. Tabi bu rakamın geleneksel perakende içindeki oranı 2020 yılında yüzde 16 fakat 2019 yılına baktığımızda ise bu oran yüzde 9'du. 2021 yılını bitirdiğimizde ise bu rakamın yüzde 20 civarında olacağı öngörülüyor” ifadelerini kullandı.Program konuşmacıların sunumları ardından soru-cevap formatına döndü. Birçok soruyu cevaplayan Yapıcı, Darbay ve Eminoğlu, izleyenlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. 2 saati aşkın süren program hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ardından sona erdi.

25 Kas 2021 - 11:58 - Gündem

Mahreç  Nisa Çoban


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.