Koronavirüs aşısıyla ilgili dikkat çeken araştırma

Türkiye'de koronavirüse karşı aşılama çalışmaları hız kesmeden devam ederken yapılan bir araştırma aşı karşıtlığının yüzde 14 olduğunu ortaya koydu.

Ebru Bulut
Ebru Bulut Tüm Haberleri

Türkiye'de koronavirüsle mücadelede en etkin silah olarak gösterilen aşılama hız kesmeden devam ediyor. Sağlık Bakanlığının verilerine göre bugün itibarıyla toplam yapılan aşı sayısı 111 milyon 749 bin 389, 1’inci doz uygulanan kişi sayısı 54 milyon 364 bin 025, 2’nci doz uygulanan kişi sayısı 45 milyon 853 bin 614 oldu.

AŞI KARŞITLARININ ORANI YÜZDE 14

Koronavirüse karşı aşının önemi her zaman vurgulansa da aşıyla ilgili yapılan bir araştırma Türkiye'de azımsanmayacak bir bölümün aşıya güvenmediğini gözler önüne serdi. Sözcü Gazetesi'nden Deniz Zeyrek, MAK Araştırmanın 22-29 Eylül tarihleri arasında yapılan bir araştırmasını kamuoyuyla paylaştı. Araştırmada "Herkes aşı yaptırmalıdır" diyenlerin oranı yüzde 76, "hayır" diyenlerin oranı yüzde 14 olarak belirtildi.

MİTİNG DÜZENLEDİLER

Geçtiğimiz ay aşı karşıtları İstanbul'da bir araya gelerek miting düzenlemişti.

08 Eki 2021 - 11:37 - Gündem

Mahreç  Ebru Bulut


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.