Kılıçaslan'dan açıklama

İYİ Parti Sakarya İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan bir açıklama yaparak koronavirüs tedbirleri kapsamında “Hükümetin aldığı kararlar binlerce esnafı mağdur etmeye devam ediyor.” Dedi.

Kılıçaslan yaptığı açıklamada;

“Covid-19 salgını ile birlikte hükümetin aldığı kararlar binlerce esnafı mağdur etmeye devam ediyor. Sürecin başından bu yana tüm ülkede 3 haftalık “tam karantina” uygulamasına geçilmesini gerektiğini ve bu sayede yayılmayı büyük oranda engelleyebileceğimizi söylemiştik.Bu karar alınmış olsaydı hepimiz için sancılı bir süreç olacağını biliyorduk ancak bugün yaşadığımız özellikle pazarcı esnafına uygulanan adaletsiz önlemleri de bertaraf etmiş olacaktık. Zincir marketler içinde önemsenmeyen sosyal mesafe kuralı, semt pazarları söz konusu olduğunda toptancı bir anlayışla tamamını kapatarak uygulanmaya çalışılıyor. Geldiğimiz noktada bu konudaki ısrarımızda ne kadar haklı olduğumuzu üzülerek görüyoruz. Sakarya’da faaliyet gösteren binlerce berber, kuaför, pazarcı, kafe ve restoran iştemecisi kendileri ve çalışanları ile birlikte yaklaşık 1 aydır ayakta kalma mücadelesi veriyor. Ne zaman işyerlerini açacakları hakkında en ufak fikirleri ve bununla ilgili net bir tarih yok. Açıklanan ekonomik paketten destek alan esnaf sayısı da yok denecek kadar az. Desteği alsalar bile ödemelerini nasıl yapacaklar, onu da bilmiyorlar. İki veya üç ay daha belirsizliğin sürmesi halinde ise, ekonomik toparlanmanın en iyi ihtimalle 2 yıl süreceğini öngörüyoruz. Gömleğin düğmesi baştan yanlış iliklendi ve iyi düşünülmeden alınan her yeni karar farklı sıkıntıları da beraberinde getiriyor. Sabır ve dua ile başladığımız salgın mücadelesinin bizi nereye sürükleyeceği belirsizliğini korurken, bizler de vatandaşlarımızın ve esnafımızın derdini dile getirerek konuya dikkat çekmeye devam edeceğiz. Yüce Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.” Dedi.

20 Nis 2020 - 09:45 - Gündem

Mahreç   Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.