Kıbrıs-Sakarya gönül köprüsü devam ediyor

KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Yüksek Öğrenim ve Dışilişkiler Dairesi Müdürü Ziya Öztürkler’in üç yıl önce başlattığı Kıbrıs-Sakarya arasındaki Gönül Köprüsü aileler arası kurulan dostluklarla güçlenerek devam ediyor.

Ebru Bulut
Ebru Bulut Tüm Haberleri
Kıbrıs-Sakarya gönül köprüsü devam ediyor
Kıbrıs-Sakarya gönül köprüsü devam ediyor
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan Kavaz Ailesi Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okuma hakkı kazanan kızları Afet Kavaz’ın okul kaydı için Sakarya’ya geldi. Doktor adayı kızlarının kaydını yapan Hüdaverdi ve Sevgül Kavaz çifti, kızları Kıbrıs Uluslararası Final Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2. sınıfta okuyan Akaltın Ailesi ile güzel bir dostluğun adımlarını atarken iki ülke arasında elçilik görevini üstlendiler.

GÜÇLÜ BAĞLAR DAHA DA KUVVETLENİYOR

KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığında uzman olarak görev yapan Sakaryalı Elif Çoruhlu’nun aracılık ettiği aileler arası dostluğun Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları arasındaki güçlü bağları daha da kuvvetlendirmesi bekleniyor. Erenler’deki bir otelde konaklayan Kavaz Ailesini ziyaret eden Yalçın ve Sevil Akaltın, SAÜ Tıp Fakültesi’nde okuyacak Afet Kavaz’ın ikinci bir ailesi olacaklarını ifade ederken, Sakarya’ya kuzenleri Sercan ve Emine Uyanık ile birlikte gelen Hüdaverdi-Sevgül Kavaz da Kıbrıs’ta okuyan avukat adayı Zeynep Akaltın’a her anlamda destek olacaklarını dile getirdiler.

12 Kas 2021 - 14:34 - Gündem

Mahreç  Ebru Bulut


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.