Keleş’ten Başkan Yüce’ye tepki!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin ÇAYKUR’da yürüttüğü yöneticilik görevine dair, “Bu görev Sakarya gibi bölgenin ihtiyaçlarını karşılayan, istihdamını sağlayan metropolün Belediye Başkanının yapacağı bir iş değil. Kendisinden ilk olarak beklentimiz, yurttaşlarımızın sağlığı için, sürekli yaklaştığı dile getirilen büyük depreme dair Sakarya’da geniş çaplı kentsel dönüşümü başlatması” ifadelerin kullandı.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, ÇAYKUR’daki yönetim görevine devam ediyor. Ayda birkaç toplantıya katılan Yüce’ye CHPSakarya İl Başkanı Ecevit Keleş bir açıklama yaparak tepki gösterdi. Sakarya’nın ilgilenilmesi gereken çok fazla sorunu olduğuna değinen Başkan Keleş, Belediye Başkanı Yüce’yi Sakarya’da deprem konusunda çalışmalara ağırlık vermesi konusunda çağrıda bulundu.

“BELKİ GÖREVİNİ DEVREDERSE FİRMA KAR ETMEYE BAŞLAR”

Sakarya’nın bölge için çok önemli bir şehir olduğuna değinen Başkan Keleş, “Sakarya’mız bölgenin önde gelen sanayi ve tarım kentlerinden. Bu özellikleriyle pek çok sorumluluğu da yanında getiriyor. Şehrimizde halledilmesi gereken çok fazla eksiklik var. Bunları her seferinde dile getiriyoruz ancak Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Yüce, çalışmalarına Rize’de ÇAYKUR’un toplantılarında devam ediyor. Belediye Başkanı seçilmeden önce ÇAYKUR’da yaptığı yöneticilik görevine, seçimin ardından da devam ediyor. Bu görev Sakarya gibi bölgenin ihtiyaçlarını karşılayan, istihdamını sağlayan metropolün Belediye Başkanının yapacağı iş değil. Yetişmiş birçok ziraat mühendisimiz varken, kendisinin bu göreve devam etmesi doğru değil. Belki ÇAYKUR’daki görevinizi devrederse, firma kar etmeye başlar” dedi.

“HER ZİYARETİMİZDE BİN AH İŞİTİYORUZ”

Şehrin sorunları olduğuna ve çözüm beklediğine dikkat çeken Keleş, “İlçelerindeki altyapı, üstyapı sorunlarını, esnaflarının, KOBİ’lerinin dertlerini hepsini tek tek dile getirdik. Her ziyaretimizde bin ah işitiyoruz. Artık bu durumlarla sadece Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizim değil, halkın desteğini almış Büyükşehir Belediye Başkanının da ilgilenmesi gerekmektedir. Kendisinden ilk olarak beklentimiz, yurttaşlarımızın sağlığı için, sürekli yaklaştığı dile getirilen büyük depreme dair Sakarya’da geniş çaplı kentsel dönüşümü başlatması. Bunun yanında pandemi sürecinde esnafımızın ve gençlerimizin sorunlarına bölgesel de olsa çözümler bulunması ve elimizde bilgileri mevcut olan pek çok sorun ve istek için çalışılması. Sn. Belediye Başkanının ÇAYKUR’la bir işi olmamalı. Omuzlarında Sakarya şehrinin sorumluluğu mevcut” ifadelerini kullandı.

19 Kas 2020 - 09:36 - Gündem

Mahreç   Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.