Karar seçmenin

Siyasi partiler 24 Haziran’da yarışacak listeleri belirledi. Sürprizi bol torpilli listelerin tamamını sizler için derledik.

Sakarya’da kim kaç vekil çıkarır? Partilerin adayları neye göre belirlendi gibi yorum yapmak isteyenler için Editörümüz beş siyasi partinin listelerini derledi.

AK PARTİ SAKARYA MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Mevcut milletvekillerinden üç ismin listede yer almadığı AK Parti’de sır gibi saklanan isim son dakikalarda kamuoyuyla paylaşıldı. AK Parti SKM Başkanı Ali İhsan Yavuz’un birinci sıradan aday gösterildiği listede MKYK Üyesi Recep Uncuoğlu ikinci sırayı aldı. Aday adayı olmayan Kenan Sofuoğlu listeye üçüncü sıradan girerken Çiğdem Erdoğan Atabek 4 ncü sıradan aday gösterildi.

7 Haziran seçimlerinde 5 nci sıradan meclise girmeyi başaran ancak 1 Kasım seçimlerinde listeye alınmayan Ali İnci yeniden listeye girdi. Adalet ve Kalkınma Partisi’nde Ali İnci’nin 7 Haziran’da sergilediği performansı sergileyip sergilemeyeceği merak konusu oldu.

1) Ali İhsan Yavuz

2) Recep Uncuoğlu

3) Kenan Sofuoğlu

4) Çiğdem Erdoğan Atabek

5) Ali İnci

6) Ekrem Yüce

7) Lütfi Bayraktar

CHP SAKARYA MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

CHP Genel Merkez ile Sakarya teşkilatının arasının açıldığı süreç oldu aday adaylığı dönemi. 9 aday adayı il teşkilatına uğramadan genel merkeze başvuru yapmış ve sancılı süreç başlamıştı. Aday adayları kendilerini tanıtırken Prof. Dr. Bülent Turan’ın ‘yobaz’ çıkışı vekillik hayalini başlamadan bitirdi. Gelen tepkilerin ardından Turan aday adaylığından çekildiğini duyurdu. CHP Prof Dr Turan’ı ihraç etti.

Aday adayı sayısının sekize düştüğü CHP’de Gündüz Gençcan’ın açıklamaları da partide rahatsızlık yarattı. CHP Sakarya’da aday adayı olan herkesin listede sıralamanın nasıl olacağı merak ediliyordu.

CHP’de beklendiği gibi Engin Özkoç ilk sırada yer alırken sıralama şu şekilde oluştu.

1.Engin Özkoç

2.Mehmet Selçuk

3. Elif Yar

4.Refik Karakaş

5.Mehmet Bağdat

6.Aytül Uşaklıgil

7.Gözdemir Yıldız

MHP SAKARYA MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTESİ

Aday adaylığı döneminde hareketliliğin yaşandığı MHP’de sürpriz sayılabilecek bir liste açıklandı. İl Başkanlığı görevinden istifa eden Levent Bülbül’ün liste başı olmasına kesin gözüyle bakılırken ikinci sıra adayı Mehmet Emin Kaba tabanda da sürpriz olarak değerlendirildi.

Teşkilatlardan gelenlerin ağırlı olduğu listede kuzeyin adayı olarak anılan Tolgahan Öksüz’ün 5.sıradan aday gösterilmesi de şaşkınlıkla karşılandı.

İŞ MHP’NEN 24 HAZİRAN LİSTESİ

1.Muhammed Levent Bülbül

2.Mehmet Emin Kaba

3.Hasan Balaban

4.Ali Doğan

5.Tolgahan Öksüz

6.Şerafettin Kaya

7.Melikşah Budak

SAADET PARTİSİ SAKARYA MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

İl Başkanı Eyüp Yıldırım’ın liste başı olduğu Saadet gençlerin yoğun olduğu bir liste ile yarışa giriyor. Saadet listesinin şehirde nasıl bir etki uyandıracağı adaylar sahaya indiğinde daha net ortaya çıkacak.

1. Eyüp Yıldırım

2. Ali Seyyar

3. Şeref Tan

4. Ali Fethi Gürler

5. Ayşe Güçlü

6. Kerim Ali Aksoy

7. Furkan Cebeci

İYİ PARTİ SAKARYA MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

İYİ Parti’nin Sakarya listesi “Torpilli liste” olarak adlandırıldı. Kurucu İl Başkanı Hüsamettin Atasever, Enver Toçoğlu, Salih Kılıç gibi deneyimli isimlerin yer almadığı listede Genel Başkan Meral Akşener’in torpiliyle Ümit Dikbayır ilk sırayı aldı. Listenin ikinci sırasında MHP’de yıldızı parlayan Aydoğan Aslan olurken üçüncü sırada ise son yerel seçimlerde hezimet yaşayan Mehmet Kır yer aldı. İYİ Parti’nin listesine yapılan ilk yorum torpilli liste olurken, ikinci yorum ise vekil çıkarmamak üzerine kurgulanmış oldu.

1) Ümit Dikbayır

2) Dr.Aydoğan Arslan

3) Mehmet Kır

4) Nurgül Çakar

5) İlker Özbudak

6) Zeynep Ulusinan

7) Asena Aslan Burak

21 May 2018 - 17:32 - Gündem

Mahreç   Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.