Kantar Göleti’nde çalışmalar devam ediyor

DSİ Sakarya iline yaptığı yatırımlarla illerimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

Kantar Göleti’nde çalışmalar devam ediyor
Kantar Göleti’nde çalışmalar devam ediyor
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Sakarya ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor. Büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi hedeflenen “1071 Gölet” projesi kapsamında Sakarya da nasibini aldı.

“YOKSULLUĞUN AZALTILMASI AMACINA HİZMET EDİYOR”

Yıldız, DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyduklarını belirterek şunları söyledi; “Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.”

“GÖVDE DOLGU İMALATI VE DOLUSAVAK İMALATLARINA DEVAM EDECEK”

Sakarya Söğütlü Kantar Göletinde çalışmaların devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, çalışmaları devam eden Sakarya Söğütlü Kantar Gölet’inin tamamlanması ile gölette depolanacak su ile 1.430 dekar tarım arazisinin sulanmasının sağlanacağını söyledi. Gölet gövdesi kazı ve enjeksiyon imalatlarının, Vana odası ve dipsavak betonarme gömlek imalatlarının tamamlandığını ifade eden Genel Müdür Yıldız,’ Gövde dolgu imalatı ve dolusavak imalatlarına devam edilecektir. Temelden yüksekliği 26 metre ve su depolama kapasitesi 690.000 m3 olan Sakarya Söğütlü Kantar Gölet’inin tamamlanması ile 2020 birim fiyatları ile dekar başına 1.260 TL Gelir artışı ve ülke ekonomisine yıllık 1.801.000 TL katkı sağlanması hedeflendiğini söyledi.

30 Eyl 2020 - 12:45 - Gündem

Mahreç   Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.