Kahraman Sürücü konuştu

Adapazarı İlçesinde annesiyle birlikte yolculuk yapan 4 yaşındaki çocuğun nefes alamadığı fark ederek çocuğu hastaneye yetiştiren dolmuş sürücüsü Samet Sarı Haberlisin.com’a konuştu. Kahraman sürücü, “Kim olsa aynını yapardı” dedi.

Kahraman Sürücü konuştu
Kahraman Sürücü konuştu
+2
Video için play'e tıklayın

NE OLMUŞTU?

Sakarya’nın Adapazarı İlçesinde dolmuş şoförlüğü yapan Samet Sarı isimli genç, öğlen saatlerinde Adapazarı İlçesi Ankara Caddesi üzerinde bir anne ile çocuğunu aracına aldı. Bir süre gittikten sonra müşteri indirmek için durağa yanaşan sürücü, 4 yaşındaki küçük çocuğun nefes alamadığını fark etti. Panik halinde bağıran anneyi sakinleştiren kahraman sürücü Samet Genç, aracındaki yolcuları indirdikten sonra aracın dörtlülerini yakarak Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesine doğru yola çıktı. Yaklaşık 2 dakika içerisinde çocuğu hastaneye yetiştiren sürücü 4 yaşındaki küçük çocuğun hayatını kurtardı.

“AMACIM BİR AN ÖNCE HASTANEYE GİTMEKTİ”

GüneşlerSerdivan Dolmuş Hattında sürücü olarak çalışan Samet Sarı’nın bu hareketi büyük beğeni toplarken kahraman sürücü ilk kez Haberlisin.com’a konuştu. Samet Sarı, “5 yıldır bu durakta sürücülük yapıyorum. Yolcu indirmek için durağa yanaştığım sırada aynadan çocuğu fark ettim. Çocuk kitlenmiş kalmıştı, sert değil de yumuşak olan şekerlerden kaçmıştı boğazına. Kadında telefonla konuştuğu için fark etmemiş durumu. Ben yolcuları indirdikten sonra aralardan kırmızı ışık ve ters şeritlere girerek amacım sadece bir an önce hastaneye gitmekti. Hastanenin önünde ambulans personeli vardı zaten hastanenin önünde onlar aldı hemen çocuğu” dedi.

“ÇOCUKLARINIZI KORUYUN”

Küçük çocuğun hayatını kurtarmak için güzergahını değiştiren kahraman sürücü Samet Sarı, “Zaten seyir halindeydim, güzergahımdan çıktım direk hastaneye sürdüm aracı. Bizim görevimiz bu, aileyle irtibatta kalmadım ama çocuğun durumu iyi; onu biliyorum. Bu durumla karşılaşanlar paniğe kapılmasınlar. Normalde ilk yardım eğitimi olan biri sert şekeri çıkartabilir ama yapışkan şeker olduğu için müdahale etmeden çocuğu hastaneye götürmek istedim. Şehrimizin duyarlı insanları da ışıklarda hep bize yol verdiler. Buradan ebeveynlere sesleniyorum, bu tarz şeker ve boncuk gibi şeylerden çocuklarını korusunlar. Ben bunu meşhur olmak için değil insanlık namına yaptım. Bu tarz olaylar herkesin başına gelebilir, insanlar dörtlüsü yanan araçlara yol versin. Polis bile ters şeride girdim diye ‘Ne yapıyorsun?’ dedi bana, bende ona selektör yaparak çekilmesini söyledim” ifadelerini kullandı.

“KİM OLSA AYNISINI YAPARDI”

Aynı durakta sürücü olarak çalışan Özgür Demir, “Daha önce benzer olaylar illa ki oldu ama biz bunu durak yönetimi olarak bunları çok dile getirmiyoruz. Sonuçta bu bir insanlık kuralı, bunu arkadaşlarımızın hepsi yapardı” derken aynı durakta yönetici olarak görev yapan Halim Serbest ise güzergahını değiştiren sürücü Samet Sarı'nın yaptığı hareketi tüm sürücülerin yapacağını belirterek, “Yani kimin başına gelse ilk başta şaşkınlık yaşar ama tek odak noktamız olarak bunu yapacaklarına eminim. İnsanlık olarak yani yapılması lazım” şeklinde konuştu.

11 Ara 2019 - 21:28 - Gündem

Mahreç   Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.