İtibar eden risk alır

Koronavirüs salgınıyla ilgili toplumda yaygın olan "Yaz gelince virüs etkisini kaybetti" algısının yanlış olduğunu söyleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bu söylentiyle ilgili "İtibar eden risk alır" ifadelerini kullandı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının yaz aylarında etkisini kaybedeceği kulaktan kulağa yayılan bir bilgiydi. Ancak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu bilgiyi attığı tweetle direkt olarak yalanladı ve "Bu söylenti yanlıştır. İtibar eden risk alır. Vakalar, farklı mevsimlerde benzer seyrediyor." dedi.

"İTİBAR EDEN RİSK ALIR"

Salgın sürecinde aktif olarak kullandığı Twitter hesabından yeni bir paylaşım yapan Bakan Koca, şunları yazdı: "Yaz gelince virüs etkisini kaybetti.' Kulaktan kulağa yayılan bu söylenti yanlıştır. İtibar eden risk alır. Salgının küreselliği, virüsün etkisinin mevsimsel olmadığını kanıtlıyor. Vakalar, farklı mevsimlerde benzer seyrediyor. Virüsün etkisini kaybetmesi şu an tedbirlere bağlı."

14 Tem 2020 - 12:29 - Gündem

Mahreç   Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.