İş dünyası fazlasını bekliyor

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akgün Altuğ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 20 maddelik ekonomik tedbirin piyasaları olumlu etkileyeceğini söyledi.

SATSO Başkanı Akgün Altuğ, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan koronavirüs ile mücadele döneminde ekonomik tedbirleri Haberlisin.com’a değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı ekonomik tedbirlerin, üyelerden alınan talepleri tam olarak karşılamadığını ancak başlangıç için yerinde ve olumlu bulduklarını ifade ederek “Her sektörden işletmenin ayakta kalması, koronavirüs ile mücadele sürecinde sıkıntı yaşamaması için geniş tabanlı tedbirler açıklandı. KGF, kredi borç ertelemesi, mücbir sebep sayılması gibi konular üyelerimizin talepleriydi. Sürecin istihdamı etkilememesini de düşünerek tedbirler açıklandı. Anladığımız kadarıyla açıklanan paketten yararlanmanın ilk şartı istihdam. İşçi çıkaran işletmeler desteklerden yararlanamayacak” dedi.

SATSO Başkanı Akgün Altuğ hükümetin geçmişten gelen vergi ve SGK borçlarının yapılandırmasına yönelikte bir düzenleme yapacaklarına inandığını söyledi.

Koronavirüs ile mücadelede öngörülen sürenin üç ay olduğuna dikkat çeken Başkan Altuğ, “Koronavirüs ile mücadelede alınan sağlık tedbirleri çok önemli ve titizlikle uygulanması gerekiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan ekonomik tedbirlerin devamında da yeni maddelerin geleceğine inanıyorum. İş dünyası başlangıç olmak kaydıyla 20 maddeyi olumlu değerlendirirken devamınızda gelmesi noktasında hemfikir. Üyelerimiz daha fazla destek bekliyor” dedi.

18 Mar 2020 - 19:34 - Gündem

Mahreç   Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.