İncelemelerde bulundu

Vali Ahmet Hamdi Nayir, hafta sonu Pamukova ve Erenler ilçelerindeki tarihi mekanları ziyaret etti.

İlk olarak Pamukova Kaymakamı Recai Karal, Pamukova Belediye Başkanı Güven Övün, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz, Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi Turizm Komisyonu Başkanı Recep Yeşil ve İlçe yöneticileri ile birlikte Pamukova-Paşalar Mahallesinde bulunan Karaca Ahmet Sultan Türbesi ve Camii’ni ziyaret eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, tarihi mekanlarda incelemelerde bulundu.

Türbe ile Camii’nin tarihi ve restorasyonuna dair bilgiler veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz, Karaca Ahmet Sultan’ın Osmanlı padişahlarından I. Murat döneminde Vezir-i Azamlık ve kazaskerlik görevini yürüten Çandarlı (Cendereli) Kara Halil Hayrettin Paşa’nın himayesindeki Pamukova (Akhisar) ilçesinde yaşadığını, büyük bir alim ve hekim olduğunun rivayet edildiğini, dünyanın en büyük 2. mezarlığı olan İstanbul’daki Karaca Ahmet Mezarlığına ismi verilen kişinin tarihçilere göre burada yatan zat olduğunu belirterek, çok yakında Türbe ve Camii’nin restorasyonuna başlanacağını söyledi.

Pamukova Paşalar Mahallesinde vatandaşlarla da bir süre sohbet eden Vali Nayir, daha sonra Erenler Büyükesence Mahallesi Mezarlığının içerisinde yer alan Orhan Camii’nde incelemelerde bulundu.

Burada da Cami’nin tarihine dair Vali Nayir’e açıklamalarda bulunan İl Müdürü Yorulmaz, orijinal bir erken dönem Osmanlı mimarisi örneği olan Cami’nin çantı tekniği ile tamamen ahşaptan yapılmış olduğunu, tahtalar ve kerestelerin üzerinin samanlı harçla örtüldüğünü söyledi.

Cami’nin restorasyon çalışmaları hakkında bilgiler de alan Vali Ahmet Hamdi Nayir, mezarlık içerisinde bulunan tarihi mezarları inceleyip dua da etti.

Sakarya ile bölgemizin turizm ve sanayide olduğu kadar tarih açısından da büyük bir zenginliği barındırdığını ifade eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, derin bir anlama sahip bu gibi tarihi mekânlarımızın turizme kazandırılması gerektiğini belirterek bu konuda her kesimin büyük bir gayret göstermesinin önemine de değindi.

15 Tem 2019 - 09:46 - Gündem

Mahreç   Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.