İkinci dalga mı geliyor?

1 Haziran'da başlayan yeni normalleşme süreciyle beraber vaka sayıları yeniden artmaya başladı. Kocaeli İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney, Kocaeli'nin İstanbul sınırındaki ilçelerde vakaların arttığını belirterek, vatandaşları maske, sosyal mesafe ve hijyen konusunda uyardı.

Türkiye, koronavirüs salgınının kontrol altına alınmasının ardından 1 Haziran'da yeni normalleşme sürecine girdi. Bu kapsamda salgının yayılmasını önlemek amacıyla alınan bazı tedbirler kaldırılırken, birçok ilde vaka sayıları yeniden artmaya başladı. Bu iller arasında yer alan Kocaeli'de İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney, İstanbul sınırındaki illerde vaka sayılarında artış olduğunu belirterek, "Bu artışlar kontrol edilebilir düzeyde olmasına rağmen tabii ki olmaması gereken şeyler. Çünkü çok iyi seviyelere gelmiştik. Tekrardan bu durumlar özellikle biz sağlıkçıları hem çok yoruyor hem de çok üzüyor" ifadelerini kullandı.

"TEDBİRLERE UYULMAZSA İKİNCİ DALGA RİSKİ YÜKSEK"

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney virüsün bulaşıcılığında herhangi bir azalma olmadığını, aynı bulaşıcılığın devam ettiğini söyledi. Tedbirlere uyulmaması durumunda ikinci dalganın gelme riskinin yüksek olduğunu ifade eden Ergüney, "Tedbirlere uyulmazsa ikinci dalganın gelme riski yüksektir. Şu anda ülkemizde böyle bir risk yok, ama bu olmayacağı anlamına gelmiyor. Eğer bu şekilde giderse önümüzdeki haftalarda ya da daha ileride ikinci dalganın da gelmesi muhtemel. Zaten bunu hem sayın bakanımız hem de bilim kurulu üyelerimiz açıklamaktalar. Halkımızın bunu önemsemesi lazım. Hakikaten virüsün bulaşıcılığında şu anda herhangi bir azalma yok. Aynı bulaşıcılık devam ediyor. Sadece Sağlık Bakanlığımızın almış olduğu güçlü tedbirler ve kamu kurumlarının aldığı tedbirler ile halkımızın da kurallara düzgün bir şekilde uymasıyla bir başarı elde edildi" dedi.

"İSTANBUL SINIRINDAKİ İLÇELERİMİZDE ARTIŞ VAR"

Kocaeli'nde özellikle İstanbul sınırındaki ilçelerde artışların sürdüğünü belirten Ergüney, "Bütün illerde olduğu gibi Kocaeli'nde de, özellikle İstanbul sınırındaki ilçelerimizde vaka sayılarında artışlar var. Fakat bu artışlar kontrol edilebilir düzeyde olmasına rağmen tabii ki olmaması gereken şeyler. Çünkü çok iyi seviyelere gelmiştik. Tekrardan bu durumlar özellikle biz sağlıkçıları hem çok yoruyor hem de çok üzüyor. İnşallah netice alacağımıza inanıyorum. Halkımızın da bu mesajları almasıyla beraber, özellikle maske kullanımı çok önemli, sosyal mesafe çok önemli, bu kavramlara uyulduğu zaman zaten herhangi bir yasaklamaya gerek kalmadan bu virüsü inşallah yenmiş olacağız." diye konuştu.

"'SAĞLIKLI KAL KOCAELİ' İSİMLİ BİR KAMPANYA BAŞLATTIK"

Ergüney, koronavirüs ile mücadele kapsamında yeni bir kampanya başlattıklarını ifade ederek, şöyle konuştu: "Bu nedenle ilimizde en son yapılan pandemi kurulu toplantısında alınan karar kapsamında İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından ilimizdeki bütün kamu ve özel kurumları, kuruluşları, sivil toplum örgütleri, basın mensupları gibi herkesin desteğini alarak 'Sağlıklı kal Kocaeli' isimli bir kampanya başlatmış durumdayız. Bu kampanyadaki amacımız özellikle maske kullanımı, sosyal mesafe ve el hijyeninin önemini vurgulamak. Bununla ilgili toplum liderlerinin, yöneticilerin ve halkımızın gerek sosyal medya paylaşımlarıyla, gerekse basın açıklamalarıyla, gerekse davranışlarıyla toplumda bir farkındalık oluşması ve bu sayede tekrar yasakların geri gelmemesini amaçlıyoruz. Yöneticilerimizin veya oradaki çalışan arkadaşlarımızın maskeli fotoğraflarını, sosyal mesafeli fotoğraflarını sosyal medyada paylaşmalarını istiyoruz. Bir piknik nasıl yapılır? Sosyal mesafeli olarak yemek yenebilir mi? Bunun normali nasıldır? Bunların güzel örneklerle paylaşılmasını istiyoruz. Daha kampanya başlar başlamaz ciddi bir teveccüh oldu. İlk sonuçlarını da önümüzdeki günlerde alacağımızı ümit ediyoruz."

18 Haz 2020 - 17:37 - Gündem

Mahreç   Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.