Hak-iş'ten 15 Temmuz mesajı

Hak-iş İl başkanı ve Hizmet-iş Şube Başkanı Mehmet Mesut Gökdemir, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. Yıldönümünde bir basın açıklaması yaparak darbe ve darbeleri kınadı.

Gökdemir, açıklamasında şunları kaydetti;

“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde, geçmişi hatırlamak ve hatırlatmak istiyoruz. Devletlerin ve milletlerin tarihlerinde, geleceklerine yön veren, kritik dönüm noktaları vardır. İşte 15 Temmuz da, Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti devleti için böyle bir tarihtir, bir milattır. O gece milletin kaderi belirlendi, millet olma bilinci tazelendi, yekvücut olundu. Bundan sonra da hiçbir şey 15 Temmuz öncesi gibi olmayacak. Zira geçmişte yaşanan darbelerin ve demokrasimize yönelik müdahalelerin zulmünü ve utancını yaşayan milletimiz, bir daha böyle bir zillete asla rıza göstermeyeceğini, hâkimiyetin asıl sahibinin vesayetçi zihniyetler değil, milletin kendisi olduğunu ilan etmiştir.

Bu hain girişim aynı zamanda bir işgal girişimiydi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, kanaat önderleriyle topyekun bir araya gelen milletimiz, bu işgal girişimini püskürttü. Türkiye şanlı bir direnişle hainlerin tuzaklarını bozdu.

Bizler 15 Temmuz’u unutmadık, unutmayacağız. Çünkü bu alçak saldırı, darbenin ötesinde bir işgal girişimiydi. İstiklal Harbinden bu yana ülkemizin karşılaştığı en büyük tehlikeydi. O gece, aynı zamanda dış güçlere de piyonluk yapan Fetullahçı terör örgütü, devleti ele geçirmeye, milleti tahakküm altına almaya kalkıştı. Allah’a şükürler olsun Milletimiz, cesareti ve ferasetiyle bu büyük belayı durdurdu. Demokrasimize ve özgürlüğümüze kasteden bu saldırı karşısında dik durdu, canı pahasına milli değerlerini savundu. Mehmet Akif; ‘Cehennem olsa gelen, göğsümüzde söndürürüz; bu yol ki hak yoludur, dönme bilmeyiz yürürüz’ demişti. İşte o uzun ve karanlık gecede, ellerine sadece şanlı ay-yıldızlı bayrağımızı alan kardeşlerimiz meydanlara çıktılar. ‘Vatan sevgisi imandandır’ şuuruyla silahların, tankların, uçakların karşısına yiğitçe dikildiler. Çanakkale’deki, Kurtuluş Savaşı’ndaki eşsiz ruhu yeniden ortaya koydular. Haince planlanmış darbe girişimini önleyen, kahraman milletimizin önünde saygıyla eğiliyoruz. O gece sokakları, meydanları dolduran, vatanı, bayrağı, inançları, özgürlükleri ve gelecekleri için darbecilere meydan okuyan vatandaşlarımızın her birine ayrı ayrı şükranlarımızı sunuyoruz. Bizleri böyle bir milletin evladı olarak yaratan Rabbimize hamd ediyoruz. Hak-iş olarak biz, ilk andan itibaren, devletimizin ve milletimizin yanında yer aldık. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Gazi Meclisimiz, Başbakanımız, siyasi partilerimiz, milletimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve medyamız kararlı duruşlarıyla, destan yazdı. Ülkemizi şer odaklarının piyonlarına teslim etmedik, hainlere geçit vermedik, ihanete “dur” dedik. Demokrasimizin, kaba kuvvete teslim olmayacak kadar güçlü olduğunu herkese gösterdik. Darbeye karşı durarak şunu açık şekilde ilan ettik. “Türkiye Cumhuriyeti’ni, milletin iradesi dışında hiçbir güç yönetemez.” Elbette bunun için büyük bir bedel ödedik. Bu hain darbe girişimine karşı mücadeledeki şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyor, her birini saygıyla ve minnetle anıyoruz.

Öte yandan buradan yurt dışındaki muhataplarımıza ve siyasetçilere sesleniyoruz. Kaynağı ne olursa olsun, darbe ve terör bir insanlık suçudur. Başta FETÖ olmak üzere, terör örgütlerinin tamamına karşı mücadelede, dost ve müttefik devletlerden desteklerini bekliyoruz. İftira kampanyalarına değil, gerçeklere kulak vermeye, buna göre tavır almaya davet ediyoruz. Üzerine basarak bir kez daha ifade ediyoruz: Türkiye’nin sivil toplumu olarak, 15 Temmuz’u asla unutmayacağız, unutturmayacağız.

Çünkü bu büyük mücadeleyi hatırladıkça, geleceğe olan güvenimiz artıyor. Bizler her zaman milletimizin tarafındayız; demokrasimizi savunmaya devam edeceğiz. FETÖ’nün kirli yüzünü ortaya koyan hain darbe teşebbüsüne o gece kararlılıkla karşı durduğumuz gibi, o günden bugüne de devletimizin mücadelesine destek verdik, vereceğiz. Ülkemiz ve milletimiz için daha büyük bir azimle çalışacak, Türkiye’yi büyük hedeflerine taşıyacağız.”

HAK-İŞ’Lİ DARBE ŞEHİTLERİNE DE DEĞİNDİ

Darbeye karşı mücadelede verirken şehit düşenler arasında 4 Hak-İş üyesinin de bulunduğunu, Celalettin İbiş'in Genelkurmay Başkanlığı önünde arkasından vurularak şehit olduğunu, Ahmet Özsoy ve Ali Karslı'nın Türksat'ta, Hakan Gülşen'in ise Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde şehit edildiklerini ifade etti.

Gökdemir, 15 Temmuz kahramanlarının şehadetleriyle Türkiye'nin geleceğini bir kez daha teminat altına aldıklarının altını çizerek, onların bu fedakârlığını anlatmanın mümkün olamayacağını kaydetti.

Darbe girişiminin 3. yılı nedeniyle Türkiye genelinde düzenlenen etkinliklere halkın yoğun ilgi gösterdiğini belirten Gökdemir, darbelere karşı milletin bir bütün olarak ayakta olmasının büyük bir kararlılığın göstergesi olduğunu kaydetti.

Gökdemir, 15 Temmuz'u asla unutmayacak ve unutturmayacaklarını, Hak-İş olarak bu uğurda gereken gayreti göstereceklerini de sözlerine ekledi.

15 Tem 2019 - 09:53 - Gündem

Mahreç   Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.