Gürcü ve Lazların aylık olağan toplantısı gerçekleşti

İlimizde 2018 yılında kurulan ve geçen kısa süre zarfında birçok etkinlik gerçekleştiren Sakarya Gürcü Laz Kültür Derneği yönetim kurulunun aylık olağan toplantısında ilimizin tanınmış birçok iş insanı, çeşitli kurumlar ve sivil toplum kuruluşları ile siyasi parti temsilcileri misafir olarak ağırlandı.

Gürcü ve Lazların aylık olağan toplantısı gerçekleşti
Gürcü ve Lazların aylık olağan toplantısı gerçekleşti
+4
Haber albümü için resme tıklayın

Serdivan İlçesi Şehri-Mahal Düğün Salonunda geçtiğimiz Çarşamba günü, 36 kişiden oluşan ve tam kadro toplanan dernek yönetimi, ağırladığı başta derneğin onursal başkanlarından SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, İş Adamı Müteahhit A.Ethem Yıldırım, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu,İYİ Parti Sakarya İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan, SASKİ Genel Müdürü İlyas Demirci,Akyazı spor ilçe Müdürü Adem Altun,Satso meclis üyesi Turgay Çelik ve Ekrem Seçkin,Adapazarı Esnaf Kefalet Kop. Başkanı Hayri Balaban,CHP Sapanca İlçe Başkanı Cengiz Çiçek, Arifiye zabıta müdürü Yaşar Faruk Balkaya İş Adamı Vecdi Kalyoncu,Volvo sakarya şube müdürü Coşkun Yıldırım ve çeşitli kamu kurumlarında ve bankalarda idareci olarak görev yapan misafirlerle ilimiz iş dünyasından insanlar katıldı.

Misafirlerin Gürcü ve Laz kültürünü tanımak istediklerini Dernek yönetimine önceden iletmeleri üzerine; Sakarya Kartvel Gürcü Laz Kültür Derneği Başkanı Mustafa Kolat, dernekte devam eden halk dansları kursu öğrencilerine sahne aldırdı ve ayrıca Lazca ve Gürcüce dil kursunun minik öğrencilerine şiir sunumu yaptırdı.

Ortaokul öğrencisi Zeynep Erdoğan’ın okuduğu Lazca şiirler ve ilkokul öğrencisi Toprak Kolat’ın okuduğu Gürcüce şiirler dernek yöneticileri ve misafirlerden büyük beğeni ve alkış aldı.

Koreograf Ziya Serkan Doğan yönetimindeki Sakarya Gürcü Laz Kültür Derneği halk dansları kursiyerlerinin sergilediği “Mtiuluri” ve “Gandagana” adlı danslar tüm dikkatleri üzerine toplamış olup gençlerin bir yıldan az bir sürede kat etmiş oldukları mesafe ve performansları dolayısıyla Ziya Serkan Doğan misafirlerin takdirini topladı, gerek yöneticiler gerekse misafirler tarafından çalışmalarını devam ettirmesi talep edildi.

Derneğin bugüne kadar gerçekleştirdiği faaliyetlerin kısaca anlatıldığı toplantıda ilimize değer katacak ve gerek Türkiye’de gerekse Gürcistan ve diğer ülkelerde tanınmasına katkı sağlayacak çalışmaların sürdürülmek istendiği dernek başkanı tarafından ifade edilip misafirlere ilgileri ve katılımlarından dolayı teşekkür edildi.

Toplantı esnasında telefonla arayarak, iştirak etmek istediğini, ancak rahatsızlığı nedeniyle katılamadığını ifade eden Dernek onursal başkanlarından SESOB Başkanı Hasan Alişan dernek faaliyetlerini beğenerek takip ettiğini ve başarıların devamını temenni ettiğini söyledi.

Dernek yönetimi misafirlere Gürcü ve Laz müziği üzerine de çalışmalar başlatacaklarını, bunun için gerekli müzik aletlerinin temin edildiğini, en kısa zamanda İstanbul’dan konunun uzmanı eğitmenlerin getirilerek “garmon”, “doli”, “çiboni”, “panduri”, “salamuri” kurslarını ve koro çalışmalarını başlatmayı amaçladıklarını ifade edince başta SATSO Başkanı Akgün Altuğ ve Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu olmak üzere memnuniyetlerini ifade ederek bu kurslara kendilerinin de katılacaklarını ifade ettiler.

Derneğin Gürcü ve Laz yöneticilerinden oluşan bir heyetin Nisan ayı içerisinde Gürcistan’a yapacağı gezi ve birtakım ziyaretlerin ardından arzu edilirse yine bir istişare ve bilgilendirme yapılacağı ifade edildi.

06 Mar 2020 - 17:37 - Gündem

Mahreç   Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.