Gençleri sendikal hareketin geleceği olarak görüyoruz

HAK-İŞ Konfederasyonu Sakarya İl Başkanı ve Hizmet-İŞ Sendikası Sakarya Şube Başkanı Mehmet Mesut Gökdemir, “Ülkemiz, daha modern ve daha çağdaş bir ülke olma hedeflerine ancak değerlerinden kopmadan, hedefleri olan, güçlü, özgür ve özgüveni yüksek gençlerle ulaşacaktır” dedi.

HAK-İŞ Konfederasyonu Sakarya İl Başkanı ve HİZMET-İŞ Sendikası Sakarya Şube Başkanı Mehmet Mesut Gökdemir, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “19 Mayıs, işgal kuvvetlerinin yurdumuzdan atılması için ilk adımın atılması, milletimizin yeniden bağımsızlığına ve hürriyetine kavuşması açısından tarihi bir öneme sahiptir. 19 Mayıs 1919 tarihi, milli mücadelenin Anadolu’da ve Misak-ı Milli coğrafyamızda başlamasının en önemli tarihidir. 19 Mayıs’ta yeniden hayat bulan millet iradesini, milli mücadelenin ilk işaret fişeği olarak görüyoruz. 23 Nisan 1920’de TBMM’nin açılması, Kurtuluş Savaşı kazanılarak, işgalcilerin ülkemizden kovulmasının ardından Cumhuriyetin ilanı ile hayat bulmuştur.

GÜÇLÜ, ÖZGÜR VE ÖZGÜVENİ YÜKSEK GENÇLERLE ULAŞACAK

19 Mayıs tarihinin Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanması, ülkemizin gençlerini geleceğimizin güvencesi, yarınlarımızın umudu olarak gördüğümüzün en önemli göstergesidir. Genç ve potansiyeli yüksek bir nüfusa sahip olmak ülkemiz için çok önemli bir avantajdır. Bu avantajı ülkemiz açısından olumlu yönde kullanabilmek için bilinçli, ülkesine ve değerlerine sıkı sıkıya bağlı, alanında mesleki yeterliliğe sahip, eğitimin önemine inanan, yeniliklere açık genç nüfusun yetişmesi gereklidir. Ülkemiz, daha modern ve daha çağdaş bir ülke olma hedeflerine ancak değerlerinden kopmadan, hedefleri olan, güçlü, özgür ve özgüveni yüksek gençlerle ulaşacaktır. Dünyadaki diğer ülkelerle kıyaslandığında genç nüfus, ülkemiz için çok büyük bir avantajdır. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak bu avantajın olumlu yönde kullanılmasının ülkemize çok fazla katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bu durumu avantaja çevirmek için günümüz gençlerinin konjonktürüne uygun politikalar üretmeyi ve geliştirmeyi önemli bir gereklilik olarak görüyoruz. Çünkü gelişmiş, kendine güvenen, vizyon sahibi, eğitimli gençlik, Türkiye’yi ileriye taşıyacak ve başarılara imza atmasında aktif rol alacaktır.

GENÇLERİMİZ KONUSUNDA ATILACAK ADIMLARI DESTEKLİYORUZ

Bu adımlar atılırken oluşturulacak yeni modellerde, gençlerin de içerisinde yer alacağı formüller geliştirilmelidir. Gençlerin enerjisine, atılganlığına, analiz yeteneğine güvenilmeli ve buna uygun platformlar oluşturulmalıdır. Bunu sağlamanın en güzel yolunun gençlerimize birtakım sorumluluklar vererek onları karar alma mekanizmalarına dahil etmek olduğuna inanıyoruz. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın da dahil olduğu sosyal taraflarla oluşturulacak sosyal diyaloğu önemsiyor, gençlerimiz konusunda atılacak adımları destekliyoruz. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak proje bazlı çalışma kültürü doğrultusunda, sendikal mücadelemizle birlikte, ülkemiz çalışma hayatının bugünkü ve gelecekteki sorunlarına ve ihtiyaçlarına cevap verebilecek özgün proje çalışmalarına imza atarak birçok konuda ilki gerçekleştiriyoruz. Çalışmalarımızda gençleri odak noktamıza koyuyoruz. Bu kapsamda bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz Ebru Projemizde gençlerimize yer verdik. Gençlik ve Spor Bakanlığı’mızın da destekleriyle gerçekleştirdiğimiz “Gençlerin Emeği Ebru’nun Renklerine Yansıyor” Projesi ile gençlerimizin ebru sanatıyla tanışmalarını ve bu yönde yetenek kazanmalarını sağladık. Konfederasyonumuz bünyesinde yer alan Gençlik Komitesi ile gençlerimize yönelik çeşitli proje ve çalışmaları başarıyla yürütüyoruz.

SENDİKAL HAREKETİN GELECEĞİ OLARAK GÖRÜYORUZ

Gençlerimizin de içerisinde yer alacağı proje çalışmalarına imza atıyoruz. Başta üniversite gençliği olmak üzere tüm gençlerimizle işbirliği içerisinde bulunuyoruz. Konfederasyonumuz bünyesinde ve konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızda üniversite öğrencileriyle staj programları çerçevesinde bir araya geliyoruz. Üniversitelerde düzenlenen programlar vesilesiyle gençlerimizle bir araya geliyor, HAK-İŞ’in çalışmalarını, çalışma hayatının sorunlarını ve sendikal faaliyetlerimizi anlatıyor, gençlerimizin sorularını yanıtlıyoruz. Üniversitelerle ortaklaşa düzenlediğimiz fikir projesi yarışmalarıyla gençlerimizin yaratıcılıklarının geliştirilmesi ve ortaya çıkarılması için onları teşvik ediyoruz. Gençlerimizle ilgili yürüttüğümüz çalışmaları yurt dışındaki paydaşlarımızla da paylaşıyor, üyesi olduğumuz uluslararası kuruluşların gençlik komitelerinde aktif olarak yer alıyoruz. Son açıklanan işsizlik rakamlarına baktığımızda genç işsizlik oranın önceki yıla göre artış gösterdiğini görüyoruz. Genç işsizlikle mücadele kapsamında gençlerin istihdama kazandırılmasına yönelik daha etkili çalışmalar yürütülmesi gerektiğine inanıyoruz. HAK-İŞ olarak gençleri sendikal hareketin geleceği olarak görüyoruz. Gençlerin örgütlülüğünün arttırılması için sendikal kültür ile tanıştırılmalarının önemini vurguluyoruz. Gençlere yönelik politika önerilerinin gençlerle birlikte tartışılması, bu konularda aksayan hususların onların gözünden değerlendirilmesi ve önerilerinin alınmasını öncelikli olarak görüyor ve buna uygun çalışmaları hayata geçiriyoruz. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle, milli mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyoruz.”

18 May 2021 - 14:00 - Gündem

Mahreç   Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.