Geleceğin sınıfları tasarlanıyor

Sakarya Millî Eğitim Müdürlüğünün "Bilmekten Yapabilmeye Adım Adım Eğitimde Dönüşüm Süreci" çalışmaları kapsamında "Değişime ayak uyduran değil, değişimi tasarlayan öğrencilerimiz için Yüzünü Dünyaya Dön, Eğitim Ortamını Tasarla" temasının uygulandığı proje çalışmaları başladı.

Geleceğin sınıfları tasarlanıyor
Geleceğin sınıfları tasarlanıyor
Haber albümü için resme tıklayın

ÖN ÇALIŞMA TOPLANTISI YAPILDI

Erenler ilçesindeki Süleyman Şah İlkokulunda 2021-2022 eğitim-öğretim yılında uygulamaya geçmesi planlanan geleceğin sınıflarıyla ilgili projenin ön çalışması için Öğretmen Destek Merkezinde sınıf tasarımı konusunda ödüllü öğretmenlerin katılımıyla tecrübe paylaşımı toplantısı yapıldı. İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Salih Güvendi ve Erenler İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Bedir Bayram başkanlığında düzenlenen programa 2018 yılında “Geleceğe Yüzünü Dön, Sınıfını Tasarla” yarışmasında ilk üçe giren Geyve Alifuatpaşa İlkokulu sınıf öğretmeni İbrahim Yıldırım, Söğütlü İlkokulu sınıf öğretmeni Seda Avcı ve Akyazı Mehmet Soykan İlkokulu sınıf öğretmeni Mehmet Özkan Baştan ile projenin uygulanacağı Süleyman Şah İlkokulu öğretmenleri ve idarecileri katıldı.

FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNULDU

Tasarım ve Beceri Atölyeleri konusundaki çalışmalarıyla başarılı olan öğretmenler yeni nesil sınıflar ile ilgili deneyim ve izlenimlerini henüz planlama aşamasında olan öğretmenlerimize anlatarak tecrübelerini paylaşıp fikir alışverişinde bulundular. Sınıflarında yaptıkları değişiklikleri anlatan öğretmenler sınıfların fiziki ortamlarının öğrenciler üzerindeki olumlu etkilerini aktardılar. İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, eğitim ortamlarında yapılacak tasarım çalışmalarının ilimiz genelindeki tüm okullara yaygınlaştırılmasının amaçlandığını belirterek çocuklarımıza okullarını sevdirecek çalışmalarda emeği geçen öğretmenlerimize, okul yöneticilerimize değişime ayak uyduran öncü yaklaşımlarından dolayı teşekkür etti.

20 Nis 2021 - 14:19 - Gündem

Mahreç   Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.