‘Faturalarımızı ödeyemez olduk’

Son dönemde yaşanan hayat pahalılığını protesto etmek amacıyla Sakarya Emek ve Demokrasi Bileşenleri AKM önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

‘Faturalarımızı ödeyemez olduk’
Video için play'e tıklayın

Son dönemde yaşanan hayat pahalılığını protesto etmek amacıyla Sakarya Emek ve Demokrasi Bileşenleri AKM önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklama metnini okuyan KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Yücel Kaçar okudu. Kaçar, “Her güne katlanılmaz hale gelen geçim sıkıntılarla başlıyoruz. Temel ihtiyaçlarımızı bile karşılayamaz duruma geldik, faturalarımızı ödeyemez olduk” dedi.

“ZAM HABERİYLE UYANIYORUZ”

Faturalarımızı dahi ödeyemez hale geldik diyen Kaçar, “Her yeni güne yeni bir zam haberiyle uyanıyoruz. Her güne katlanılmaz hale gelen geçim sıkıntılarla başlıyoruz. En temel ihtiyaçlarımızı bile karşılayamaz duruma geldik, faturalarımızı ödeyemez olduk, marketlerdeki zamları takip edemiyoruz. Bütün bunlara karşın maaşlarımız, sürekli artan döviz kuru yüzünden yapılan zamlar karşısında her geçen gün eriyor. "Dolarla maaş almıyoruz!" evet, ama dolar karşısında eriyen Türk Lirası ile satın aldığımız her şeyin fiyatı yükseliyor. Halkla iç içe olduğunu sürekli dile getiren Ak Parti, halkın zamlar karşısında geçinemediğini görmüyor, hatta abartıldığı söylüyor” ifadelerini kullandı.

“ABARTMIYORUZ! GERÇEKTEN GEÇİNEMİYORUZ”

Kaçar, “Ülkeyi yöneten partili tek adama dayalı, “cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi,” içi boşaltılmış ve sürekli müdahale edilen sözde bağımsız Merkez Bankası, dolar ve euroyu yükselteceği bilinen faize keyfi müdahale kararları, yandaş şirketlere kıyak vergi afları, dövizle ödeme ve müşteri sayısı garantili müşterisiz yol ve köprü ihaleleri, her yere sirayet etmiş yolsuzlukla, bol makam araçlı, şatafatlı savurganlıklarıyla ekonomik dengelerin alt üst olması bizleri hayatımızdan bezdirdi. Bütün bir halk bu kötü yönetimden payını alıyor. Hepimizin her gün yaşadığı bu cendere, bu çekilmez hayata dair çok şey söylenebilir” şeklinde konuştu.

"ERKEN SEÇİM, HEMEN SEÇİM"

Yaşanan sıkıntılı süreç içerisinde hemen erken seçim yapılması gerektiğini dile getiren Kaçar, “İşsizlik, yoksulluk, gençlerin geleceğe dair ümitsizlikleri, kadın cinayetleri, kadın istihdamının yetersizliği, hastanedeki hastaların ve doktorların yaşadığı sorunlar. Okullarda koronavirüs önlemlerinin yetersizliği yüzünden yaşanan kargaşa, geçim sıkıntısı yüzünden artan intiharlar, ataması yapılmayan öğretmenler, barınamayan üniversite öğrencileri, EYT'liler, sefalet düzeyindeki asgari ücret, çok yüksek maliyetler yüzünden bitirilen üretici köylüler, yetiştirilecek ürünlere konulan kotalar, soğan buğday ithalatı, dışa bağımlı tarım politikaları. Tüm bunların karşısında saray rejiminin partili cumhurbaşkanına göre her şey güllük gülistanlık. İşsizliğe, yoksulluğa ve Hayat Pahalılığına karşı "Erken Seçim, HEMEN SEÇİM" Diyoruz! Yaşadığı zorluklara itirazı olan, Tüm Emekçi Halk kesimlerini birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz” dedi.

04 Ara 2021 - 13:42 - Gündem

Mahreç   Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.