Elektriği tekrar açıldı

Adapazarı ilçesi Güneşler Mahallesi’nde market işletmeciliği yapan Kürşat Bağadır’ın elektrik faturalarından birinin ödemesini 20 gün yapmadığı gerekçesi ile elektriğinin ekiplerce usulsüz kesildiğini iddia etmesi ile ilgili SEDAŞ’tan açıklama geldi.

Ebru Bulut
Ebru Bulut Tüm Haberleri
Elektriği tekrar açıldı
Haber albümü için resme tıklayın

NE OLMUŞTU?

Adapazarı ilçesi Güneşler Mahallesi’nde market işletmeciliği yapan Kürşat Bağadır isimli vatandaş, elektrik faturalarından birinin ödemesini 20 gün yapmadığı gerekçesi ile elektriğinin ekiplerce usulsüz kesildiğini iddia etmişti. Marketin elektriğinin kesilmesi sonucu mağduriyet yaşadığını aktaran Bağadır, kendisine ihbar için verilen 5 gün süreden önce elektriğinin kesildiğini ve bu süreç ile ilgili bütün haklarını arayacağını dile getirmişti.

TEKRAR AÇILDI

İnternet sitemizde yer alan haber sonrasında SEDAŞ, konu ile ilgili basın açıklaması yayınladı. Yapılan açıklamada 16 Kasım günü perakende şirketinin ödenmemiş fatura için elektrik kesme emri oluşturduğunu ve aynı gün bir sonraki faturanın da son ödeme tarihinin dolmasıyla beraber ödeme işlemi yapılmadığını tespit ettiklerini belirtildi. 07.12.2020 tarihinde, ilk faturanın bedeli ödendiğini fakat ikinci fatura ödenmediği bu sebeple elektrik kesintisinin yapıldığı belirtilen açıklamada bugün ikinci faturamın ödendiği ve elektriğin tekrar açma işlemi yapıldığı söylendi. Yapılan açıklamada dağıtım şirketi olarak herhangi bir inisiyatif alma yetkililerinin alma yetkilerinin bulunmadığı da belirtildi.

“HERHANGİ BİR İNSİYATİF ALMA YETKİMİZ YOK”

SEDAŞ’tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Kurumumuz tarafından yapılan incelemeler sonucu, söz konusu abonenin 16.10.2020 son ödeme tarihli faturasını ödememesi nedeniyle, 16.11.2020 günü görevli perakende şirketinin elektrik kesme iş emri oluşturduğu ve aynı gün bir sonraki faturanın da son ödeme tarihinin dolmasına karşın ödeme yapılmadığı tespit edilmiştir. 07.12.2020 tarihinde, mevzubahis ilk faturanın bedeli ödenmiş fakat ikinci fatura ödenmemiştir. Bunun üzerine 16.11.2020 son ödeme tarihi bulunan ödenmemiş fatura sebebiyle elektrik kesme iş emri geçerliliğini korumuştur. Kurumumuz, ilgili yönetmelik uyarınca 10.12.2020 günü kesim işlemi gerçekleştirmiş olup bahse konu süreçte herhangi bir hata bulunmamaktadır. Bugün, aboneye ait 1.314,17 TL tutarındaki fatura borcunun ödenmiş olmasının ardından yeniden açma işlemi yapılmıştır. İlgili perakende şirketiyle faaliyet ayrıştırması gereği, kurumumuz sadece elektrik dağıtım faaliyetlerini gerçekleştirmekte olup; abonelik, tüketim oranıyla belirlenen bedel, fatura borcu ve tahsilat ile ödeme noktalarına ait faaliyetler görevli perakende şirketinin sorumluluk alanındadır. Haberde sözü edilen, fatura borcu nedeniyle abonenin elektriğinin kesilmesi veya yeniden açılmasına ilişkin direktif, perakende şirketi tarafından tarafımıza iletilmekte; bir dağıtım şirketi olarak kurumumuzun bu süreçte herhangi bir inisiyatif alma yetkisi bulunmamaktadır."

12 Ara 2020 - 15:28 - Gündem

Mahreç  Ebru Bulut


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.