Doktorlara zam düzenlemesi Mecliste kabul edildi

Hekimlerin maaş ve emeklilik ek göstergeleriyle ilgili düzenlemeyi içeren önerge Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Nisa Çoban
Nisa Çoban Tüm Haberleri

Tüm partilerin desteğiyle kabul edilen düzenlemeyle pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman hekimlere, diş hekimleri dahil olmak üzere 5 bin lira ek göstergezammı yapılacak.Düzenlemeyi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bütün çalışanlarımızı, özellikle hekimlerimizi mutlu edecek bir düzenleme olacak" diyerek duyurmuştu.Koca, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nın ardından Mecliste gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.Hekimlere yönelik düzenlemenin detaylarının sorulması üzerine Koca, düzenlemenin, TBMM Genel Kurulunda görüşmeleri süren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne madde ihdasıyla ekleneceğini bildirdi.

"DESTEK VERECEKLERİNİ ÜMİT EDİYORUZ"

Bugün ve yarın ilgili maddelerin ihdas edilmesini beklediklerini söyleyen Koca, "Bütün siyasi parti gruplarının da başkanlarının da destek vereceğini ümit ediyoruz, destek vereceklerinden bir şüphem yok. Hekimler, diş hekimleriyle ilgili; genel uygulama, sabitin genel bütçeye aktarılması dahil önemli maddeler. Bütün çalışanlarımızı, özellikle hekimlerimizi mutlu edecek bir düzenleme olacak." diye konuştu.

ERDOĞAN: 5 BİN, 2 BİN 500 ZAM GELİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fahrettin Koca'nın açıklama yaptığı sırada gazetecilerin yanına gelerek, "Ne söyledi?" diye sordu. Bunun üzerine gazetecilerden, hekimlerle ilgili bir düzenleme geldiği karşılığını alan Erdoğan, "Para pul söylemedi mi?" diye sordu. Sağlık Bakanı Koca, detay vermediğini ifade etti."Detaylarını sizden alabilir miyiz? Hekimlerin maaşlarına ve emekliliklerine nasıl bir yansıması olacak?" sorusu üzerine Erdoğan, "Hepsi geliyor. 5 bin, 2 bin 500 lira; bu tür zamlar geliyor." dedi.

EK GÖSTERGELER YÜKSELİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra sözü Sağlık Bakanı Koca'ya bıraktı.Koca, "Emeklilikle ilgili pratisyen hekimlere ek gösterge olarak 13 bindi, 33 bine; uzman hekimler, diş hekimler dahil olmak üzere 17 bindi, 40 bin ek göstergeye çıkmış oluyor. Bütün pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman hekimlere, diş hekimleri dahil olmak üzere 5 bin lira. Düzenleme bugün Mecliste bütün milletvekillerinin, siyasi parti gruplarının desteğini bekliyoruz. Sabit ek ödeme de genel bütçeye aktarılıyor" ifadelerini kullandı.

01 Ara 2021 - 18:58 - Gündem

Mahreç  Nisa Çoban


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.

01

özgür - oyunu da git doktorlardan iste şimdi.dıj güçler ekonomik kurtuluş savaşı nidalarını git koyunlarına anlat.şu ortamda en az alan doktorun 15-20 bin tl geliri varken konforlarına konfor kattığın belli bir zümreye hitap ediyorken hangi zümreye hitap ediyorsan onların kapılarını çal.şu ekonomik ortamda alt gelir grubunu desteklemeyip gelir adaletsizliğini daha fazla körüklüyorsan adalet anlayışını temelden sarsıyorsun demektir.en az kiraların 1000 lira fatura tolamının 1000 lira olduğu bir ortamda 800 lira ile geçinmesini beklenen bir ülkede 5000 lira bir zümreye zam yapmak hiçbir dine sığmaz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Aralık 18:58