Doğalgaz tüketiminde rekor kırıldı

Türkiye'nin günlük doğalgaz tüketimi dün 287,6 milyon metreküple rekor kırdı. Önceki rekor 19 Ocak 2021'de kaydedilen 279 milyon metreküplük tüketimdi.

Gece Editörü
Gece Editörü Tüm Haberleri

Zamlara rağmen kışın bastırmasıyla doğalgaz tüketiminde zirve görüldü.

Türkiye’de dün 287 milyon metreküp doğalgaz tüketimiyle tüm zamanların rekoru kırıldı.

BOTAŞ verilerinden derlenen bilgilere göre, doğalgaz tüketiminde günlük rekor daha önce 279 milyon metreküple 19 Ocak 2021’de gerçekleşmişti.

19 Ocak 2022’de tüketim 287,6 milyon metreküpe ulaştı.

Dün toplam giriş miktarı ise 259,2 milyon metreküp oldu.

Doğalgaz ile elektrik üretiminin payı dün yüzde 33,10 olarak gerçekleşti.

DOĞALGAZ TÜKETİMİ YÜKSELİŞTE

2022 yılı Ocak ayının ilk 19 gününde Türkiye’nin toplam doğalgaz tüketimi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17 artışla 4 milyar 568 milyon metreküpe ulaştı.

Türkiye’nin toplam doğalgaz tüketimi 2021 yılında bir önceki yıla göre yüzde 22,9 artışla 61 milyar 552 milyon metreküp olmuştu.

Doğalgaz abone sayısındaki, elektrik üretiminde doğalgazın payındaki ve sanayi üretimindeki artışlar, doğalgaz tüketimi ve ithalatında artışı beraberinde getiriyor.

İRAN VANAYI KAPATTI, BOTAŞ SINIRLADI

Öte yandan, Botaş, İran'dan alınan gaz miktarının 17 Ocak itibarıyla üçte bir seviyesine düştüğünü, 20 Ocak itibarıyla da sıfırlandığını duyurmuştu.

Botaş, söz konusu sorun nedeniyle sanayi ve santrallere gaz tedarikini, ikinci bir karara kadar, günlük ortalama tüketimlerinin yüzde 60’ıyla sınırlandırdı.

20 Oca 2022 - 20:30 - Gündem

Mahreç  Gece Editörü


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.