Diş tedavisi sırasında alınacak koronavirüs önlemleri

Sağlık Bakanlığı diş tedavisi sırasında alınacak tedbirleri koronavirüse göre güncelledi.

Sağlık Bakanlığı, koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında, zorunlu olmayan diş tedavisi başvurularının ertelenmesi, muayene sırasında koruyucu ekipman kullanılması ve bekleme sırasında sosyal izolasyon kurallarına dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Bakanlık tarafından hazırlanan enfeksiyon kontrol önlemleri kapsamında, koronavirüs salgını sırasında diş tedavisine ilişkin işlemler, tedavi öncesi ve sonrasında uyulması gerekenler güncellendi.

HAMİLELERİN ÇALIŞTIRILMASI UYGUN DEĞİL

Koronavirüs hastalarıyla temasları riskli olduğundan, 65 yaş üstü kronik bir hastalığı (hipertansiyon, kronik akciğer hastalığı, diyabet, kardiyovasküler hastalıklar vb.) olanların veya hamilelerin çalıştırılmasının uygun olmadığı vurgulandı.

Çalışanların, kendilerini koronavirüs semptomları (ateş, öksürük, solunum sıkıntısı) açısından günlük olarak takip etmesi, semptomatik bir çalışan tespit edildiğinde pandemi hastanesine yönlendirilmesi gerektiği belirtildi.

ALINAN TEDBİRLER

Kişisel koruyucu ekipmanların (KKE) hazır bulundurulması, başkaları tarafından dokunulabilen ve kolay dezenfekte edilemeyen dergi, gazete, broşür ve oyuncak gibi nesnelerin ortamdan kaldırılması gerektiğinin de belirtildiği tedbirler şöyle sıralandı:

"Hastaların görebileceği alanlara sosyal mesafe uygulamaları ve çeşitli hijyen talimatlarını içeren afişler asılmalı. İçerikler Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan ve yayımlanan rehber ve diğer materyaller ile uyumlu olmalı.

Bekleme alanlarında hastaların bir arada bulunmasından dolayı oluşabilecek bulaşma riskinin azaltmak için randevulara tam zamanında gelinmesini sağlama, hastaların gerekirse bina dışında ya da araçlarında bekletilmesi gibi önlemler alınmalı. Hasta ve refakatçi kliniğe gelirken maske takmalı.

26 Nis 2020 - 13:49 - Gündem

Mahreç   Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.