Demokrasiye kast edenler amaçlarına ulaşamayacaklar

Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Sezai Matur, 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

Matur’un açıklaması şöyle:

15 Temmuz 2016'da ülkemizin tanık olduğu hain kalkışmaya, Türk milletinin verdiği destansı cevabı bugün Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak kutluyoruz. Binlerce yıllık şanlı bir tarihe sahip Türk Silahlı Kuvvetlerine sızan bir grup hainin kullanılarak Türkiye Cumhuriyeti’nin yönetimini ele geçirmeyi planlayan güçler, o gece Türk milletinin, nasıl bir direniş göstereceğini hesaplayamadılar. TBMM’nin, özel hareket merkezinin ve kendilerini engellemeye çalışan halkın üzerine bomba yağdıran hainler öylesine vicdansızdı ki, acımasızca birçok vatandaşımızın, askerimizin, polisimizin şehadetine neden oldular. Hainler, Sakarya Valiliğini de tanklar ve zırhlı araçlarla işgal ederken, Sakarya halkı büyük bir kararlılık, birliktelik ve kahramanlıkla bu işgali sonlandırmıştır. Sakarya Valiliği önünde verilen ve bizzat tanık olduğumuz o mücadele 15 Temmuz’un en unutulmaz anlarından biri olmuştur. O gece Sakarya halkı demokrasiye ve devletine olan bağlığını bir kez daha ortaya koymuştur. Atatürk'ün “Demokrasinin vazgeçilmek kaleleleri” olan tanımladığı yerel basın başta Sakarya olmak tüm Anadolu'da hain darbenin karşısında durmayı bilmiş, örnek bir tutumla halkın demokrasi mücadalesine katkı sunmuştur. Dış güçlerin yerli işbirlikçileri tarafından gerçekleştirilen ve SGC tarafından da ilk saatlerinde kınanan hain darbe girişiminin üzerinden 5 yıl geti. Şu hiç bir zaman unutulmasın: O karanlık geceyi Türk milletine yaşatan dış güçler ve hain FETÖ, ihanetlerinin bedelini nasıl ödediyse, bundan sonra da Türk demokrasisine kast edenler, hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaklar ve hak ettikleri bedeli fazlasıyla ödeyeceklerdir.

15 Tem 2021 - 08:47 - Gündem

Mahreç   Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.