Deli Dumrul gönül köprüsü kuruyor

İhtiyaç sahipleriyle bağışçıları buluşturmak, gönüllülük esasıyla kimsesizlerin kimsesi olmak isteyenler ‘Deli Dumrul’ olarak yola çıktılar. Tamamen gönüllülük esasıyla çalışan dernek üyeleri muhtarlardan teyit ettikleri insanların hayatlarına dokunuyor

Deli Dumrul gönül köprüsü kuruyor
Deli Dumrul gönül köprüsü kuruyor
Haber albümü için resme tıklayın

DELİ DUMRUL HAREKETİ’

İstanbul’da 2007 yılından bu yana faaliyet gösteren, sokakta yaşayan insanlara ve yoksullara gıda ve giysi yardımında bulunan ‘Deliler ve Veliler’ hareketi 2021 Ocak ayında Deli Dumrul Derneği adıyla Sakarya’da da faaliyetlerine başladı. Derneğin Başkanı Levent Sakallıoğlu, Adapazarı Kavaklar Caddesi üzerinde kurdukları hayır çarşısıyla tüm ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. İhtiyaç sahiplerine ikinci el eşya, gıda ve yakacak tedarik ettiklerini söyleyen Sakallıoğlu, gönüllüler vasıtasıyla bu yardımları ulaştırdıklarını söyledi.

MAHALLE MAHALLE

Henüz çok yeni bir dernek olduklarını anlatan Sakallıoğlu, “Yaklaşık 1 aydan beri Sakarya’dayız. Bu süre içerisinde umduğumuzun çok üzerinde bağış alarak bu yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Mahalle muhtarlarıyla birlikte çalışıyoruz. Haftanın belli günlerini, belli mahallelere ayırarak ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Ocak ayında 300-400 civarı giysi, 150 torba kömür, 60-70 koli civarı da gıda yardımı yapabildik. Çalışmalarımız tamamen gönüllülük esasına dayanıyor” diye belirtti.

MUHTARLARLA BİRLİKTE

Levent Sakallıoğlu, “Amacımız mümkün olduğu kadar çok kişiye ulaşmak. Şuan merkez muhtarlıklarıyla işe başladık, ama daha sonra ilçelere giderek daha fazla insana destek vermek istiyoruz. Derneğimizi büyütme hedefimiz var. Daha kullanışlı bir binaya geçebilirsek bir aşevi açmak istiyoruz. Gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmak istiyoruz. Şuana kadar başarılı olduk. Bundan sonra da bu başarıyı devam ettirelim istiyoruz” dedi.

BORÇLAR ÖDENİYOR

“İnsanlar derneğimize ilgi gösterdikçe bizim şevkimiz daha da artıyor” diyen Sakallıoğlu, “Mesela yönlendirmeli bağışlarımız oluyor. Örneğin bir vatandaşımız bakkal borçları olanların borçlarını kapattı. Bazıları elektrik faturasını ödeyemeyenlerin faturasını ödemek istiyor. İşin güzel tarafı da bağış yapanlar hiçbir şekilde isimlerinin verilmesini istemiyor. Derneğimiz kurulduğu günden bu yana çok şey öğrendim, çok şey yaşadım. Bizleri duygulandıran birçok olaya tanıklık ettik. Maalesef çok muhtaç insan var ve biz de elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

DUYARLILIK ÇOK FAZLA

Levent Sakallıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Buranın kurulması çok umut verici insanlar adına. Kısa önce kurulmamıza rağmen bin 600 tane gönüllümüz var. Buda insanların ne kadar duyarlı olduğunu gösteriyor. Böyle kuruluşlara ihtiyaç var. Hiçbir şekilde din, dil, ırk, siyasi görüş ayırmadan herkese yardımcı olabilmek. Bizim için önemli olan bir insana dokunabilmektir. Başka hayatlara dokunmak isteyen, bir şeyler yapmak isteyen insanlar gelip burada gönüllü olarak çalışabilirler. Bağış yapmak isteyenler sosyal medya hesaplarından bizi takip ederek banka hesap numaralarına bağış yapabilirler. Bizlere ulaşabilirler. Buraya bireysel olarak gelip bağış da yapabilirler. Bizim çok fazla gönüllü arkadaşlara ihtiyacımız var.”

13 Şub 2021 - 17:38 - Gündem

Mahreç   Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.