'Çözüm her birinde 'sıfır'

Kamu-Sen İl Temsilcisi Rahim Varol, kamuda görev yapan memurların her birinin ayrı ayrı sorunları olduğuna dikkat çekerek “ Her kurumda değişik sorunlar, çözüm noktaları her birinde sıfır” dedi.

“KUL HAKKI YİYORLAR”

Her kurumda son derece dikkate alınması gereken personel açığının kapatılması, iş yükünün hafifletilmesi gerekirken, her geçen gün iş yoğunlu altında çalışanların edildiğini ileri süren Kamu-Sen İl Temsilcisi Varol; “Hangi bürokrat kul hakkı yemiyor?, Hangi bürokrat çalışanından helallik istiyor? Bir koltuk uğruna ve işler yetişsin mantığı ile birçok kurumda bürokratlar kul hakkına giriyor. Kul hakkına sadece maddi bir anlam yüklemek yanlış. Her kamuda çalışanın yasa ile belirlenmiş bir çalışma saati var. Bu çalışma saatini aştın mı; ya ücret ödeyeceksin, ya da izin vereceksin. Ücret ödeyemeyen personel açığı noktasında izin veremeyen bürokrat direk kul hakkı yer. Buda yetmiyormuş gibi hakkını alamayan ve arayan çalışan hakarete, mobinge maruz kalıyor” dedi.

“HAKKINIZI ARAYIN”

“Fazla çalışma yapıp da hakkını alamayan kamu çalışanları önce yazılı olarak talepte bulunsun ve sonrasında sendikasına durumu bildirsin” diyen Varol, şunları söyledi; “Kimse kimseyi angarya çalıştıramaz. Kamuda iş güvenliği ve sağlığı iyi yönetemeyenler dışarıda hiçbir kurumdan iş güvenliği ve sağlık hizmeti bekleyemez. Öne kamu uygulayacak sonra diğer kuruluşlardan isteyecek.

“VERDİĞİNİZİN FAZLASINI ALDINIZ”

Son zamanlarda birçok kanun hükmünde kararname çıkarıldı. Ancak kamu çalışanı için hiçbir şey göremedik. Ne bir iyileştirme ne ikramiye ne katsayı ne özel hizmet tazminatı ne yıpranma ne vergi dilimlerinin düzenlenmesi nede kadro yani görülüyor ki devlet memurları gözden çıkarılmış. Varsa yoksa memurun daha elinden hangi hakkını nasıl alırız hesapları olmuyor, olmuyor evdeki hesabı çarşıya uydurun. Toplu sözleşmelerde memur sen ile birlikte memurlara %4+ %3.5 Reva gördünüz verdiğinizi memurun cebine girmeden fazlasıyla aldınız.

“HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYSUN”

Ekonomik sorun varsa memura bu sebepten dolayı artış vermiyorsanız. Özellikle üstünü çizerek söylüyorum asla gözümüz yok ancak hakime savcıya subay astsubaya akademisyene Özellikler Milletvekillerine nasıl oluyor da zam veriyorsunuz. Memura verdiğiniz zamdan dolayı zaten artış alabiliyorlar. O zaman kamu çalışanlarının hepsine aynı oranda olmasa da iş riskine göre (Örnek: 1000 TL veriyorsanız, diğerlerine 700 TL ) verin. Kamu çalışanının da gönlünü alın.

“YANDAŞ ATAMALAR SON GAZ DEVAM”

Yenikapı ruhu milli birlik beraberlik sözleri ittifaklar konuşulurken halen kamuda yandaş atamalar devam ediyor. Bunun sorumluluğu kimde yine bu ülkeyi yönetenlerde ve yönetmeye talip olanlarda kamu çalışanı çok şey istemiyor istediği tek şey kimsenin hakkının yenmemesi liyakat sahibi olanların o koltuklara oturtulması bu istekten doğal başka ne olabilir. Buradan siyasilere ve bürokratlara sesleniyorum bırakın halen yanlış yapmayı çalışanın hakkını verin liyakatli çalışanın hakkını yemeyin. Koltuklar gelip geçici gittiğiniz zaman bir hoş seda bırakın.

21 May 2018 - 12:26 - Gündem

Mahreç   Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.