CHP il binasında hareketli anlar!

Sakarya Milli İrade Sivil Toplum Kuruluşları’nca Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı önünde yapılan açıklamada gerginlik yaşandı. CHP’lilere yumurta atan 1 kişi gözaltına alınırken 1 kişi ise burnuna çakmak gelmesi nedeniyle yaralandı. CHP İl Başkanı Ecevit Keleş, yaptığı açıklamada hem STK'ları hem de Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce'yi hedef aldı.

CHP il binasında hareketli anlar!
CHP il binasında hareketli anlar!
+1
Video için play'e tıklayın

POLİS ÖNLEM ALDI

Sakarya Milli İrade Sivil Toplum Kuruluşları, yaklaşık 150 kişilik bir gurupla Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Adapazarı İlçesinde bulunan İl Binası önünde eylem ve basın açıklaması yapmak istedi. CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç’un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret etmesine tepki gösteren STK üyeleri ile aynı saatte basın açıklaması yapan CHP’liler karşı karşıya geldi. Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince alınan geniş önlemle 2 tarafta birbirine yaklaştırılmazken CHP’lilere yumurta atan ve aralarına girmeye çalışan 1 şahıs polis ekiplerince gözaltına alındı. Öte yandan çakmak atılması nedeniyle 1 kişi de burnundan yaralandı.

ÖZKOÇ'A YÜKLENDİLER

CHP İl Binası karşısında Sakarya Milli İrade STK adına açıklamayı okuyan Yahya Bakır, “Milli birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde Sakarya Milli İrade Sivil Toplum Kuruluşları olarak bizler dün meclis de düzenlediği basın açıklamasında Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımızın şahsında birlik ve beraberliğimizi hedef alan açıklamalar yapan Engin Özkoç’ un Rusya ve İran destekli katil Esed’i sevindirdiğini gördük. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Hem zamanlaması hem de hedefi açıkça belli olan bu oyunu bozmak adına Sakarya Milli İrade STK’ları olarak buradayız, devletimizin yanındayız. Hafta başı düzenlediğimiz, ‘Sakarya Devleti ve Milletiyle Omuz Omuza’ temalı yürüyüş ve basın açıklamasında şehitlerimiz için dua ve kıldığımız gıyabi cenaze namazında aslında içimizdeki öfke selini ortaya koymuştuk. Rusya ve İran destekli katil Esed’e karşı öfkemizi herkes görmüş ama Sakarya Milletvekili olduğu halde Engin Özkoç görmemiştir. Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımızın tam da Moskova ziyareti öncesi tertip komitesinin dışarıda olduğu belli olan bu provokatif eylemin amacı emperyalist Rusya’ya, katil Esed’ e el vermek değil de nedir?” ifadelerini kullandı.

EKREM YÜCE'Yİ HEDEF ALDI

Açıklama sonrası STK üyeleri sloganlar atmaya devam ederken CHP İl Başkanı Ecevit Keleş’te İl Binası önünde açıklama yaptı. Açıklama sırasında polisler bir an olsun CHP’lilerin önünden ayrılmazken, açıklamasında AK Parti’ye yüklenen Keleş, “Sizin çakma milliyetçiliğinize, sahte millet sevginize önce içinizdekiler inanmıyor. Bu kavramların sizin için saray düzenini görüp sizi terk ettiler. Hatırlarsınız; dünyanın en çok çay içilen ülkesinde Çaykur’u zarar etme başarısı gösteren liyakatsızları Belediye Başkanı olarak kendisini ödüllendirene yaranma çabası malumunuzdur. Besleme STK’larınızla, bir dudaktan 2 kelime çıkmadan adım atamayanlar olarak güç veren değil koltuktan güç alansınız. Kendi varlıklarını hiçe sayanlarsınız. Alışacaksınız; küfredince küfredilmeye, insanları horlayınca horlanmaya, dışlayınca dışlanmaya alışacaksınız” dedi. Açıklamalar sonrası 2 grupta polis ekipleri nezaretinde olaysız şekilde bölgeden ayrıldı.

05 Mar 2020 - 17:46 - Gündem

Mahreç   Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.