Cadde ve sokaklar doldu taştı

Vatandaşlar sosyal mesafeyi unutup alışveriş için sokaklara döküldü. Ramazan Bayramı ve 0-14 yaş grubunun sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırılmasını fırsat bilen vatandaşlar yasak öncesi sokak ve caddelere akın etti.

Ebru Bulut
Ebru Bulut Tüm Haberleri
Cadde ve sokaklar doldu taştı
Haber albümü için resme tıklayın

VATANDAŞLAR SOKAKLARA AKIN ETTİ

15 Mayıs- 19 Mayıs tarihleri arasında Sakarya, Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Samsun, Van ve Zonguldak olmak üzere toplam 15 ilde uygulanan sokağa çıkma yasağı saat 00:00’ı gösterince sona erdi. Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilde Ramazan Bayramı'nda 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması getirilmişti. Sokağa çıkma yasağının bitmesi ardından vatandaşlar yaklaşan Ramazan Bayramı ve 4 günlük yasağın sona ermesini fırsat bilerek sokaklara akın etti.

SOSYAL MESAFE, TEDBİR ‘SIFIR’

Bugün 14 yaş ve altındakilerin 11.00-15.00 saatlerinde dışarı çıkmasına izin verilmesiyle, kentin bazı cadde ve sokaklar ile yeşil alanlar ve çocuk parkları adeta doldu taştı. Sosyal mesafe ve korona tedbirlerinin uyulma oranı sıfır çekerken çarşı ve pazardaki bu görüntüler akıllara virüsün yayılma hızı tam da azalmışken “Gerekli miydi?” sorusu getirdi.

20 May 2020 - 16:17 - Gündem

Mahreç  Ebru Bulut


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.