Bu gurur hepimizin

12 Şubat 2020’de yayımlanan ve 11’inci Kalkınma Planı hedefleri doğrultusunda hazırlanan ‘2020 Yılı Yatırım Programı’ kapsamında Milli Elektrikli Tren Seti yapımının gerçekleştirileceği TÜVASAŞ ile ASELSAN arasında anlaşma yapıldı. Bu anlaşmaya göre ASELSAN, Milli Tren üretiminde kritik ekipman üretimini yapacak.

Ebru Bulut
Ebru Bulut Tüm Haberleri

11’inci Kalkınma Planı hedefleri doğrultusunda hazırlanan 2020 Yılı Yatırım Programı kapsamında; 2020 yılından itibaren yurtdışından ilave Yüksek Hızlı Tren Seti temin edilemeyeceği ve ihtiyaç duyulan tren setlerinin Türkiye Vagon Sanayi A.Ş. (TÜVASAŞ)’ta üretilmesi kararlaştırıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda karara bağlanan üretimle ilgili olarak yerli ve milli üretim yapan TÜVASAŞ’a yine yerli firmaların destek vermesine karar verildi.

BU YIL TAMAMLANACAK

Milli Elektrikli Tren Setleri’nin prototipinin bu yıl tamamlanarak raylara ineceğini belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’ın açıklaması sonrası TÜVASAŞ bünyesinde tasarım ve üretim çalışmalarının tamamlanarak montaj aşamasına geçilen Milli Elektrikli Tren Seti’ne ASELSAN’ın da destek vereceği öğrenildi. Yapılan yeni anlaşma kapsamında ASELSAN’ın Milli Elektrikli Tren Setlerinin motor ve elektronik aksamlarını yerli olarak üretileceği öğrenildi. Projeyle ilgili olarak konuşan Demiryol-İş Sendikası Şube Başkanı Cemal Yaman, “2020 yılı kamu yatırımları kapsamında TÜVASAŞ Genel Müdürlüğü tarafından 45 adet Elektrikli Tren Seti üretimi yapılacak. Bu bizim için çok büyük bir yatırım ve TÜVASAŞ’ın geleceği için önemlidir.. Bu konuda desteği olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan ile TÜRK-İŞ GENEL Başkanı Ergün Atalay ve TÜVASAŞ Genel Müdürü İlhan Kocaaslan’a teşekkür ederim. Hepimiz için hayırlı olsun” dedi.

13 Şub 2020 - 17:14 - Gündem

Mahreç  Ebru Bulut


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.

01

Ertugrul - Slm rabbim emeği geçen herkesten razı olsun azmin inancın yapamayacağı hiçbirşey yoktur yeterki gayret edelim inanalım yaparız Allahın izni ile her yeni proje onbinlerce kişiye ekmek kapısı refah demektir fabrika basittir önemli olan ekonomiyi sırtlayan ayakta tutan projelerdir okuma meslek almak önemlidir hayırlı olsun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Şubat 17:14