Bisikletli kafile Sakarya’ya ulaştı

KKTC'nin kuruluşunun 37'nci yıl kutlama törenleri sırasında geçirdiği kaza sonucu vefat eden eski Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı ve Kıbrıs Gazisi emekli Piyade Kıdemli Albay Şükrü Tandoğan'ın anısına bisiklet turu düzenleyen ekip Sakarya'ya geldi.

Ebru Bulut
Ebru Bulut Tüm Haberleri
Bisikletli kafile Sakarya’ya ulaştı
Bisikletli kafile Sakarya’ya ulaştı
+3
Haber albümü için resme tıklayın

DEMOKRASİ MEYDANI’NDA TOPLANDILAR

KKTC'nin 37'nci kuruluş yıl dönümü ile Maraş bölgesinin açılış töreni sırasında geçirdiği kazanın ardından hayatını kaybeden Tandoğan anısına Pendik'te başlayan bisiklet turunun katılımcıları, Sakarya'ya Demokrasi Meydanı Atatürk Anıtı önünde toplandı.

GAZİLER OLARAK BÜYÜK BİR YAS İÇİNDEYİZ

Burada gazetecilere açıklama yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Pendik Şube Başkanı Sefa Altunparlar, tur kapsamında İzmit'in ardından derneğin Adapazarı şubesini ziyaret edeceklerini söyledi. Yarın Bolu için yola çıkacaklarını anımsatan Altunparlar, "16 Haziran'da inşallah merhum genel başkanımızı ziyarete gideceğiz. Bu bizim için çok anlamlı ve önemli. Genel başkanımızın vefatı gaziler camiası için büyük bir kayıptır. O bizim dostumuz, abimiz komutanımızdı. Gaziler olarak büyük bir yas içindeyiz." ifadesini kullandı.

861 KİLOMETRE DEVAM EDECEK

Şükrü Tandoğan'ın kızı Gülfem Tandoğan da şunları kaydetti: "Babam ömrü boyunca hep bir dert sahibi olarak devam etti. Hep ülkesi için çalıştı. Başkanlık sürecinde 17 yıldır gaziler için eline geleni ardına koymadı. Gazilerin haklarını savunmak için gittiği Kıbrıs'ta elim bir kaza geçirdi. Bizim yaramız büyük ancak onu bu kadar seven ona bu kadar saygı duyan insanların varlığı biraz olsun iyileşmemize vesile oluyor. Herkese çok teşekkür ediyorum. Çevirdikleri her pedal babamın ruhuna gidiyor diye düşünüyorum. 861 kilometre bu şekilde devam edecek. Kıbrıs'tan alınan toprağı babamın kabrine serpecekler. Bu çok kıymetli bir hareket." Bisiklet turuna katılan ekip yarın Bolu'ya hareket edecek.

10 Haz 2021 - 22:44 - Gündem

Mahreç  Ebru Bulut


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.