Bal54 ödüle layık görüldü

Marmara Belediyeler Birliği tarafından her yıl düzenlenen ‘Altın Karınca’ ödül töreninde ‘İleri Düzey Teknik Arıcılık ve Bal54’ projesi ile ‘Yerel Kalkınma’ dalında ödül alan Başkan Yüce, “Sakarya’nın sosyo-ekonomik seviyesini iyileştirmek, şehrimizin ve belediyemizin gelişimine katkı sağlamak için yola çıkılan projede arıcılık ve arıcılık üretimini en iyi şekilde yürüteceğiz” dedi.

Bal54 ödüle layık görüldü
Bal54 ödüle layık görüldü
Haber albümü için resme tıklayın

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Marmara Belediyeler Birliği (MBB) tarafından bu yıl 10.’su düzenlenen ‘Altın Karınca’ ödül törenine katıldı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin ‘İleri Düzey Teknik Arıcılık ve Bal54’ projesi, ‘Yerel Kalkınma’ kategorisinde ödüle layık görüldü. Programa MBB ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve birçok ilçe belediye başkanı katıldı. Aldıkları ödülden mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Yüce, “Sakarya, her daim gelişmekte ve büyümekte olan bir şehirdir. Arıcılık faaliyetleri konusunda da her zaman ilk sıralarda kendine yer bulmuştur” dedi.

BAL SAKARYA’DA BİR MARKADIR

Başkan Ekrem Yüce, “Sakarya’nın sosyo-ekonomik seviyesini iyileştirmek, şehrimizin ve belediyemizin gelişimine katkı sağlamak için yola çıkılan projede arıcılık ve arıcılık üretimini en iyi şekilde yürüteceğiz. Ödül aldığımız bu projemizde ilimizde bulunan ve hali hazırda arıcılık ile uğraşan çiftçilere yönelik ileri düzeyde teknik arıcılık eğitimleri verilmiş, projede yer almak isteyen çiftçilere malzeme desteği sağlanmış ve ürettikleri ürünler kendilerinden satın alınarak halka satışa sunulmuştur. Bu şekilde arıcılık ile uğraşan işletmeler kalite ve fiyat bazında bal pazarında rekabet edebilir konuma gelmişlerdir. Şehrimiz kaliteli bal ve apiterapi ürünleri ile tanınmaya başlamış ve BAL54 markasıyla ürünlerin satıldığı Bal Evi bir marka değeri kazanmıştır” dedi.

DİĞER İLLERE ÖRNEK OLUYORUZ

Açıklamalarına devam eden Başkan Ekrem Yüce, “Proje kapsamında önce eğitim almak isteyen Sakarya çapında 550 vatandaşımıza ileri düzeyde teknik arıcılık eğitimleri verilmiştir. Hemen akabinde başvuru gerçekleştiren 42 çiftçimize kovan, arı kolonisi, derin dondurucu, kurutma fırını, toplama seti ve enerji ünitesi vb. gibi malzeme desteğinde bulunulmuştur. Üretim yapan arıcılar, üretimlerinin her aşamasında uzmanlar tarafından denetlenmiştir. Üretilen apiterapi ürünleri, çiftçilerden satın alınarak şehir merkezinde inşa edilen Bal Evi’nde satış mağazasında halka satışa sunulmuştur. Bu anlamda proje bölgemizde bulunan diğer yerel yönetimlere örnek teşkil etmektedir” dedi.

VATANDAŞLARIMIZIN REFAH DÜZEYİ ATIYOR

Başkan Yüce, “Bu faaliyetten elde edilen gelirin artması kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarımızın refah düzeyini artırmış ve istihdama katkı sağlamıştır. Verilen eğitimler arıcıların, arıcılara eğitim ve yayım hizmeti verilmesini amaçlayan birliklere üye olmalarını özendirilmiştir. Arıcılık işletmelerinde ürün çeşitliliği sağlanarak işletme maliyetleri düşürülmüştür. Apiterapide kullanılan ürünlerde standart gelişimine katkı sağlanmıştır. Bölgenin ihtiyacı olan nitelikli, adaptasyon sorunu olmayan bölgeye uyum sağlamış ana arı ihtiyacı karşılanmıştır. İleri Düzey Teknik Arıcılık Eğitimi, 2019 Yılı Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programı kapsamında hibe almaya hak kazanmıştır. KAP54 (54 Katılımcılı Arıcılık Projesi) bütçesinin %75’i Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanmıştır. %25lik kısmı ise üreticinin kendi katkısıdır. Bal Evi Projesi, Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin kendi öz kaynaklarıyla gerçekleştirilmiştir” dedi.

18 Kas 2020 - 14:04 - Gündem

Mahreç   Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.