Bakan Koca'dan umut veren açıklama

Türkiye'de koronavirüs aşısı çalışmaları sürerken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2'inci dozdan 6 ay sonra yapılması tavsiye edilen 3'üncü doz aşının yerli olacağını belirtti. Öte yandan yerli aşının eylül-ekim gibi kullanılması bekleniyor.

Ebru Bulut
Ebru Bulut Tüm Haberleri

MAYIS AYINDA BAŞLAYACAK

Türkiye'de koronavirüs aşılaması devam ederken, bir yandan da yerli aşı çalışmaları sürüyor. Erciyes Üniversitesi tarafından çalışmaları yürütülen aşının faz-2 çalışmaları 9 Nisan'da tamamlanmıştı. Veri toplama aşaması ise geçtiğimiz hafta tamamlanırken, Sağlık Bakanlığı bünyesinde faz-3 aşamasının ise mayıs ayında başlaması bekleniyor.

3'ÜNCÜ DOZ YERLİ AŞIYLA YAPILACAK

Yerli aşının eylül-ekim kullanılması öngörülürken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan konuyla ilgili sevindiren bir açıklama geldi. Yenişafak'tan Hüseyin Likoğlu'na konuşan Bakan Koca, 2'inci doz aşıdan 6 ay sonra yapılması tavsiye edilen 3'üncü doz, yani 'hatırlatma aşısı'nın yerli aşıyla yapılacağını açıkladı.

05 May 2021 - 10:22 - Gündem

Mahreç  Ebru Bulut


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.