Avukatlar yarın duruşmalara girmiyor

Gebze’de icra için gittiği evde tabancayla öldürülen meslektaşlarına destek olmak için ülkenin birçok yerinde eylem yapan avukatlara Sakaryalı meslektaşlarından da destek geldi. Avukatlar salı günü duruşmalara girmeme kararı aldı.

Gebze’de icra için gittiği evde silahla öldürülen meslektaşlarına destek olmak için ülkenin birçok yerde eylem yapan avukatlara Sakaryalı meslektaşlarından da destek geldi. Avukatlar salı günü duruşmalara girmeme kararı aldı.

Sakaryalı avukatlar, son günlerde meslektaşlarına yönelik saldırıların arttığını belirterek, bu duruma dikkat çekmek amacıyla 23 Mart salı günü duruşmalara katılmama eylemi gerçekleştirecek. Gebze’de icraya gittiği evde silahlı saldırıya uğrayan ve yaşamını yitiren meslektaşları için ülkenin birçok yerinde eylem yapmıştı.

YARIN DURUŞMAYA GİRMEYECEKLER

Sakaryalı avukatlar, meslektaşlarının görev yaptıkları mahallerde güven ortamında çalışma olanaklarının tükendiğini dile getirerek"Yargının kurucu unsuru olan savunma makamına dönük saldırıların artarak devam etmesi ve yaşam hakkımızı ihlal etmesi nedeniyle, yetkililerin bu hususa ilişkin gerekli tedbirleri alması amacıyla örgütsel ve demokratik tepkimizi göstermek için 23 Mart salı günü bir günlük duruşmalara girmeme yönünde eylem kararı alındı" dediler.

22 Mar 2021 - 21:21 - Gündem

Mahreç   Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.