Avrasya Tüneli geçiş ücretine zam

Avrasya Tüneli geçiş ücretlerine yüzde 26 oranında zam yapıldı. Zam sonrası otomobil geçiş ücreti 36 TL 40 kuruştan 46 TL'ye, minibüs geçiş ücreti ise 54 TL 70 kuruştan 69 TL’ye çıktı. Yeni zamla birlikte tünelden her gün gidiş-geliş yapan bir kişi asgari ücret kadar ödeme yapmış olacak.

Avrasya Tüneli İnşaat ve Yatırım A.Ş., bugünden geçerli olmak üzere Avrasya Tüneli'ne geçişlerde zam yaptı. Tek yön geçiş ücretlerinde otomobiller için 36.40 TL, minibüsler için ise 54.70 olan geçiş ücretlerine yüzde 26 zam eklendi. Her gün tüneli kullanan bir araç sahibi gidiş – dönüş için ayda 2 bin 852 lira ödeyecek. Asgari ücretin 2 bin 825 lira olduğu dikkate alındığında, sadece geçiş için ödenecek rakam bir çalışanın net maliyetine denk geliyor.

OTOMOBİL 46 TL MİNİBÜS 69 TL

Yeni zamlı tarifeye göre Avrasya Tüneli'nden geciş ücreti otomobil için 46 lira, minibüsler için ise 69 lira oldu. Sözleşmeye göre, her yıl iki kez hesaplanan Avrasya Tüneli geciş ücretine, araç başı 4 dolar araç geçiş ücretinin yanı sıra, ABD enflasyon artışı (Birikimli 10 yıllık enflasyon yüzde 23 dolayında hesaplanıyor) ve yüzde 8 KDV ilave ediliyor.

BİRİNCİ VE İKİNCİ KÖPRÜDE OTOMOBİL GEÇİŞ ÜCRETLERİ

İstanbul’da en yoğun olarak kullanılan ve Karayolları Genel Müdürlüğü’ne ait olan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde geçiş ücretlerine de yeni yılın başında yüzde 26 zam geldi. Bu köprülerden bir otomobilin geçişi 10,50 TL’den 13,25 TL’ye, minibüsler için 13,50 TL’den 17 TL’ye, otobüsler için 29,5 TL’den 37 TL’ye, motosikletler için 4,25 TL’den 5,25 TL’ye yükseldi.

01 Şub 2021 - 11:47 - Gündem

Mahreç   Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.