AVM’ler kapatılmalı

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Pınar Okyay, yeni koronavirüs kısıtlamaları sonrasında "AVM'ler hala açık ve kasalarda ciddi birikme var. AVM'ler ve adliyeler kapatılmalıdır" dedi. Okyay, ev toplantılarına da mutlaka son verilmesi gerektiğini söyledi.

Habertürk ekranlarında açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Pınar Okyay; korkunç boyuta ulaşan korona vaka sayısı sonrası alınan yeni kısıtlamaları değerlendirdi.

KASALARDA CİDDİ BİR BİRİKME YAŞANIYOR

Okyay; restoran, cafe vb. yerlerin kapatıldığı bugünlerde AVM'lerin hala açık olmasının salgının seyri açısından iyi olmadığını belirtti. "AVM'ler hala açık ve kasalarda ciddi bir birikme yaşanıyor. AVM'ler ve adliyeler kapatılmalıdır" diyen Okyay, kalabalık ortamlardan kaçınılması gerektiğini söyledi. Profesör ayrıca, evlerde yapılan toplantıların da mutlaka sonlandırılması gerektiğini ifade etti.

AVM'LERE HES KODU İLE GİRİLMESİNE KARAR VERİLMİŞTİ

Kabine toplantısı sonrası yeni tedbirleri açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her alışveriş merkezi, semt pazarı için hıfzıssıhha kurulu sayıyı tek tek belirleyecektir. Ayrıca alışveriş merkezlerine girişlerde HES kodlamasına geçilecektir. Kalabalık caddeler ve meydanlara girecek kişi sayısı sınırlanabilecektir" ifadelerini kullanmıştı. HES kodu SMS ile sorgulanabildiği gibi, Hayat Eve Sığar uygulaması ve e-Devlet üzerinden de alınabiliyor.

02 Ara 2020 - 09:19 - Gündem

Mahreç   Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.

01

Nihat Eski - CUMA NAMAZI da YASAKLANMALI DEDİ; ONU NEDEN BELİRTMEDİNİZ ANLAMADIM !!..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Aralık 09:19