Aşıda yeni araştırma

Türkiye'de koronavirüs aşılaması aralıksız devam ediyor. Sağlık Bakanlığı son yaptığı açıklamada iki doz aşı yaptıranların sayısının 10 milyonu aştığını belirtti.

Sağlık Bakanlığı tarafından aşı uygulaması şu anda iki doz şeklinde uygulanıyor. Türkiye, Sinovac ve Biontech aşılarınu uygularken önümüzdeki günlerde de Rusya'nın Sputnik V aşısı da uygulanmaya başlanacak.

3'ÜNCÜ DOZDA YERLİ AŞI

Türkiye'de yerli koronavirüs aşısı çalışmaları sürerken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2'inci dozdan 6 ay sonra yapılması tavsiye edilen 3'üncü doz aşının yerli olacağını belirtmesi tartışmalara yol açtı. Hürriyet'ten Meltem Özgenç'in haberine göre Ege Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zafer Kurugöl, ilk doz hangi aşı ile yapıldıysa hatırlatma dozunun da o aşıyla yapılması gerektiğini vurguladı. Ankara Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. İsmail Balık ise ilk iki dozu aynı aşıyla olanların hatırlatma dozunun farklı bir aşıyla yapabileceğini belirtti.

07 May 2021 - 09:34 - Gündem

Mahreç   Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.