Aşı Türkiye’ye ne zaman gelecek?

Prof. Dr. Uğur Şahin, 2021'in ilk 3 ayı içinde Türkiye'ye aşı getirme imkanının olabileceğini dile getirerek, "Sağlık Bakanlığı kaç doza ihtiyaç olduğunu ve zamanı bildirirse Türkiye için de yeterince aşı ayırmayı istiyoruz." dedi.

New York Times'a röportaj veren Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Dr. Özlem Türeci, pazar günü aşının yüzde 90 etkili olduğunun açıklanmasını kendilerine Türk çayı demleyerek kutladıklarını anlattı.

2021 İLK 3 AYINDA AŞI TÜRKİYE'DE

Prof. Dr. Uğur Şahin 2021'in ocak, şubat, mart aylarında Türkiye'ye aşı dozları getirme imkânı olacağı müjdesini verdi. 2021 yılı bitmeden yaklaşık 1.5 milyar doz aşı üretileceğini söyleyen Prof. Dr. Şahin, "Sağlık Bakanlığı ile protokol sağlarsak 2021'in ilk üç ayında Türkiye'ye de aşı dozlarını getirmeye imkân olur. Türkiye için de yeterince aşı ayırmayı istiyoruz" dedi.

SAĞLIK BAKANLIĞI: ANLAŞMA YAPILACAK

Aşı için Sağlık Bakanlığı, işbirliği detaylarını netleştirmeye hazırlanıyor. Türkiye'ye ne kadar geleceği konusunda netlik olmadığını belirten yetkililer, "3. faz çalışmalarında Türkiye de yer aldığı için öncelikli ülkelerden biriyiz. Ancak ilk aşamada ne kadarlık bir aşının geleceği, görüşmeler sonucunda belirlenecek. Sürecin çok hızlı bir şekilde ilerlemesini bekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

AŞI DÜNYAYA NASIL DAĞITILACAK?

Onay gelir gelmez aşının dağıtımına başlanacak. Ancak ısıya karşı hassas olan aşının dünyanın bir ucuna nasıl taşınacağı da merak konusu. ABD'li ilaç şirketi Pfizer, Reuters'a yaptığı açıklamada aşının nakliyesi, saklanması ve sürekli ısı takibi için detaylı lojistik plan ve araçlar geliştirdiğini açıkladı. Buna göre COVID-19 aşısı, Pfizer'ın kendi geliştirdiği eksi 70 santigrat derecelik nakliye konteynerlerine konulacak.

12 Kas 2020 - 09:36 - Gündem

Mahreç   Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.