Aşı tedariğinde yeni takvim

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Edirne'de açıklamada bulundu. "Sinovac aşısı sevk edilmeye devam edecek" ifadelerini kullanan Koca, "Aşı programını hızlandıracağız" şeklinde konuştu. 18 yaş üstü ne zaman aşı olacak sorusuna ise Koca, "Yaz sonu" ifadelerini kullandı.

Ebru Bulut
Ebru Bulut Tüm Haberleri

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Edirne İl Sağlık Müdürlüğü'nde açıklamalarda bulundu."Sinovac aşısı sevk edilmeye devam edecek" ifadelerini kullanan Koca, "Aşı programını hızlandıracağız" şeklinde konuştu. Sinovac aşısının tedarikinde olumlu gelişmeler var diyen Bakan Koca, "Haziran sonu 40 yaş ve üstü aşılanacak" ifadelerini kullandı. 18 yaş üstü ne zaman aşı olacak sorusuna ise Koca, "Yaz sonu" ifadelerini kullandı.

6 AYDA 50 MİLYON DOZ AŞI

Aşı tedarikindeki iyileştirmelerle daha hızlı bir aşılama programı yürüteceğiz. Sputnik aşılarının 6 ay içinde 50 milyon doz aşı teslim edilmesi ve ilk sevkiyatın bu ay yapılması beklenmektedir. Sinovac aşısı da tedarikte yaşanan olumlu gelişmelerle sevk edilmeye devam edilecek.

VAKA SAYILARINDA DÜŞÜŞ BAŞLADI

Vaka sayısında önemli bir düşüş başlamıştır. Kısıtlamalara uyum iyi seviyede başladı. Sevindirici haber şu ki vaka sayıları neredeyse yarı yarıya düşmüş durumda. Edirne'de yatak doluluk oranımız yüzde 52, yoğun bakım doluluk oranımız ise yüzde 66... Edirne aşılama programını başarıyla yürüten illerimizden. Tekirdağ'da son dönemde vaka düşüş oranımız yüzde 40. Yatak doluluk oranımız yüzde 60. Yoğun bakım doluluk oranımız ise yüzde 74. Çanakkale'de 135 filyasyon ekibimiz görev yapıyoruz. Bu ilimizde de vaka düşüş oranı Edirne gibi yüzde 50. Kırklareli'nde vaka düşüş oranımız yüzde 35. Yoğun bakım doluluk oranımız ise yüzde 58.

03 May 2021 - 17:28 - Gündem

Mahreç  Ebru Bulut


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.