Anız yakmak çevreye ve doğaya zarar veriyor

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından anız yangınlarına dikkat çekmek için açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, “Anız yakmak toprağın verimliliğini düşürüyor, doğaya zarar veriyor, çıkan yangınlar nedeniyle yüzlerce hektar küle dönüyor. Hava kirliliği artıyor, insan sağlığına zarar veriliyor. Geleceğimize temiz bir gelecek bırakmak için anızları yakmayalım” denildi. İtfaiye Dairesi Başkanlığı ise, şu ana kadar toplam 271 anız yangını olayına müdahale edildiğini açıkladı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından anız yangınlarına dikkat çekmek için açıklama yapıldı. Son zamanlarda şehirde sıklıkla anız yakıldığı bu nedenle yüzlerce hektar alanın küle döndüğüne dikkat çekilen açıklamada, “Mısır hasadının ardından yapılan anız yakma işlemleri toprağın fiziksel, kimyasal ve biyolojik özelliklerini bozarak verimliliğini düşürmekte, biyolojik dengeyi olumsuz etkilemektedir. Vatandaşlarımızdan bu hususta çevreye ve doğaya karşı daha hassas olmaları noktasında duyarlı olmaya davet ediyoruz” denildi. İtfaiye Dairesi Teşkilatı ise, şu ana kadar toplam 271 anız yangını olayına müdahale edildiğini açıkladı.

‘’ANIZ YAKMAYALIM’’

Açıklamanın devamında, “Şehrimizde mısır hasadının ardından yakılan anızlar nedeniyle çıkan yangınlarda yüzlerce hektar alan küle dönüyor. Hem insan hem de doğadaki canlılar için tehlike oluşturan yangının dumanları şehrin birçok bölgesini kaplayarak hava kirliliğini arttırıyor, insan sağlığına zarar veriyor. Küresel ısınmaya da yol açan anız yangınları ormanlara ve yaban hayvanlarına zarar vermekte, büyük ölçüde ekonomik kayıplara neden olmaktadır. Geleceğimize temiz bir gelecek bırakmak için anızları yakmayalım. Doğanın dengesini bozan anız yangınları topraktaki tüm canlıları öldürdüğünü, toprağın verimliliğini düşürdüğünü hatırlatarak tüm vatandaşlarımızı bu konuda hassas olmaya davet ediyoruz” denildi.

30 Eyl 2020 - 16:31 - Gündem

Mahreç   Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.