Altuğ’dan 18 Mart mesajı

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Çanakkale Zaferi’nin 105. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Çanakkale Zaferi’nin Türk ve Dünya tarihinin seyrini değiştiren bir zafer olduğunu belirten Başkan Altuğ, mesajında şunlara değindi:

“Bugün İstiklal ve bağımsızlığımızın simgesi, dünya tarihine bambaşka bir yön veren Çanakkale Zaferi’nin 105’nci yılını kutluyor olmanın coşkusu ve heyecanı içerisindeyiz. Bizler bugün ülkemizde birlik ve beraberlik içerisinde yaşayabiliyorsak, bayrağımız göklerde özgürce dalgalanıyorsa bunları şehitlerimize borçluyuz. Bu Vatan bizlere şehitlerimizin armağanıdır.

Çanakkale ile Türk’ün gücü, yürekliliği ve büyüklüğü bütün dünyaya bir kez daha ilan edilmiştir. Çanakkale Zaferi, Gazi Mustafa Kemal önderliğinde genci, yaşlısı, kadını, erkeği ile aziz milletimizin vatan topraklarını korumak için en güç koşullar altında savaştığı, canlarını ortaya koymaktan çekinmediği, devletimizin varlığının, birlik ve beraberliğinin simgesi olan bir kahramanlık destanıdır. Bu şanlı zaferin üstünden bir asır geçse de zaferimiz ve onları gerçekleştiren kahramanlar asla unutulmayacaktır.

Türk Milleti olarak, geçilmez olanın sadece Çanakkale’nin değil, milletimizin cesaretinin, vatan sevgisinin de geçilmez olduğunu bu zafer ile tüm dünyaya kanıtladık.

Bugün de; tarihiyle övünen, kahramanlarıyla gurur duyan nesiller olarak şehitlerimizin emanetine kararlılıkla sahip çıkıyor, ülkemizi hak ettiği seviyelere taşımak için gayret ediyoruz. Tüm imkansızlıklara rağmen verilen bu mücadeleyi ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinde çıkarma yolunda bir rehber olarak görmeye devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle şanlı zaferin 105’nci yıl dönümünde; tarihe sığmayacak kadar büyük bir destan yazan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetler anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

17 Mar 2020 - 14:45 - Gündem

Mahreç   Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.