2021 Sakarya için spor yılı oldu

Büyükşehir Belediyesi’nin faaliyetleriyle Sakarya’da 2021 sporla dolu geçti. Bu yıl spor müsabakası, yürüyüş, kamp, turnuva programlarında 16 bin kişi buluştu. Büyükşehir’in sporcuları 2 bin 133 uluslararası ve 17 bin 842 ulusal sporcunun yer aldığı organizasyonlarda Büyükşehir’in sporcuları tarih yazdı. Başkan Yüce, “Sporun her alanında varız ve olmaya devam edeceğiz. 2021 ‘Bisiklet Şehri’ unvanıyla başarımızı perçinlediğimiz başarılı bir yıl oldu. Spor Ada Vizyon ve Kano Parkuru gibi projelerimizle ve yaptığımız çalışmalarla dünyanın tanıdığı bir spor kenti olmayı hedefliyoruz” dedi.

Ebru Bulut
Ebru Bulut Tüm Haberleri

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmalarla 2021 yılı sporla dolu bir yıl oldu. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından yılın her döneminde birbirinden farklı etkinlik ve programlar gerçekleştirildi. Sporun tüm branşlarında turnuvalar ve müsabakalar yapıldı. Bunların yanında en fazla ağırlık verilen alan ‘gençlik hizmetleri’ oldu. 2021’de binlerce genç farklı programlarda buluştu. Ayrıca, 2021’de Büyükşehir, özellikle bisiklet alanında dünyanın yakından takip ettiği ulusal organizasyonlara ev sahipliği yaptı. Başarılarla geçen 2021, ayrıca Başkan Ekrem Yüce’nin girişimleriyle ‘Bisiklet Şehri’ unvanına layık görüldüğü yıl oldu. Sakarya’nın sporcuları ulusal ve uluslararası alanda önemli dereceler elde etti.

GENÇLİK FAALİYETLERİNE 16 BİN KATILIM

Açıklanan faaliyet raporunda şu ifadelere yer verildi: “Sakarya Büyükşehir Belediyesi 2021 yılında Gençlik Hizmetleri faaliyetlerine kamp, turnuva, mola kıraathanesi etkinliği, doğa yürüyüşü, dede-torun etkinlikleri, hareketlilik haftası, ayak tenisi, bisiklet turları, otomobilsiz kentler günü, kitap, kültür, fuar ve mahalle spor etkinlikleri gibi programlara toplamda 16 bin genç vatandaşımız katıldı. Ayrıca Sakarya’nın bu yıl ev sahipliği yaptığı uluslararası Sapanca Ultra Maratonu, 2021 BMX Dünya Kupası Lansmanı, UCI 2021 MTB Cup Yarışması, UCI 2021 MTB Cup Maraton Serisi, UCI Bmx Dünya Kupası 5-6. Tur, Sakarya MTB Cup, Sakarya MTB Night Cup, Sakarya MTB Night Cup ve UCI Bmx Dünya Kupası’na toplamda 2 bin 133 dünya sporcusu mücadele etti. Bunun yanında otomobil sporlarının en kapsamlı müsabakalarından PETLAS Off-Road Türkiye Şampiyonası da Sakarya’da yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.”

ULUSAL VE ULUSLARARASI DERECELER

Elde edilen başarıların anlatıldığı raporda ayrıca, “Sakarya’da 2021 yılında birçok branşta yapılan ulusal müsabakalarda Türkiye’den ve dünyanın birçok ülkesinden 17 bin 842 sporcu mücadele etti. 2021 yılında milli sporcu sayımız 47 oldu. Sakarya Büyükşehir Belediye Spor Kulübü olarak 40 antrenör, 25 branş, 2983’ü lisanslı 557’i faal olmak üzere ilimiz ve ülkemiz sporuna ve sporcusuna vermiş olduğumuz katkıları gün geçtikçe emin adımlarla sürdürmekteyiz. Sakarya’da şu ana kadar 95 kilometre bisiklet yolu yapılmış olup, hedefimiz 500 kilometreye ulaşmaktır. Büyükşehir Belediyesi olarak 24 farklı dalda ulusal müsabakada 67 altın, 33 gümüş ve 73 bronz madalya kazandık. Uluslararası müsabakalarda ise sporcularımız 12 altın, 6 gümüş, 2 bronz madalya ile şehrimize büyük bir gurur yaşatmıştır” denildi.

MOLLAKÖY KANO PARKURU VE SPOR ADA VİZYON PROJESİ

Raporda ayrıca Büyükşehir’in devam eden vizyon projelerinden şöyle bahsedildi: “Spor Ada Vizyon Projesi ile Adapazarı Karaköy Mahallesi 603 parsel üzerinde ülkemizin otomobil ve motor sporları alanında en modern tesisi olarak planlanan projemiz, 260 dönüm üzerine offroad ve motokros pistine sahip servis alanları, tribünleri ve sosyal tesisine sahip olacaktır. Projede 850m drag pisti, 12 bin metrekare karting, süpermoto ve drift pisti yer almaktadır. İmar çalışmaları tamamlanarak Gençlik ve Spor Bakanlığına sunulan Mollaköy Olimpik Kürek ve Kano Parkuru Projesi bir diğer vizyon projemiz olacaktır. Serdivan Kırantepe Yamaç Paraşütü Tesisi, Karasu Küçükboğaz Yaz Çadır Kampı, Bilgi Teknoloji ve Spor Evleri Projesi, gibi birçok proje ve çalışmalarımızı hayata geçirmek için çalışıyoruz”

SAKARYA’YI DÜNYAYI SPOR KENTİ OLARAK TANIYACAK

2021’de hayata geçirilen spor faaliyetlerini değerlendiren Başkan Ekrem Yüce, Sakarya’yı dünyanın tanıdığı bir spor kenti yapmak için çalıştıklarını ifade ederek, “Sakarya herkesin bildiği gibi artık sporun merkezi. Güzel kentimiz sporun her alanında Türkiye’yi dünyada temsil eden önemli sporcular yetiştirmiştir. Biz de geçmişten gelen bu birikimle sporu kentimizin önemli bir değeri olarak yaşatmak adına birbirinden farklı faaliyetler yürütüyoruz. Bu anlamda son 1 yılımız başarılarla dolu geçti. Milli sporcularımız, Sakarya’nın gururu olan gençlerimiz ülkemizde ve dünyada önemli başarılar elde etti. Özellikle gençleri ve şehrimizdeki binlerce vatandaşımızı için kamplar, doğa faaliyetleri, müsabakalar, eğitimler, yaz okulları, fuarlar ve birbirinden farklı programlarda misafir ettik. Dünyanın gözünü çevirdiği, uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yaptık. Bu yılı anlamlı kılan en önemli gelişme ise kentimizin ‘Bisiklet Şehri’ unvanına sahip olmasıydı. Sporun her alanında varız, olmaya devam edeceğiz. Bu alandaki faaliyetlerimizi çoğaltıp Sakarya’yı dünyanın tanıdığı bir spor kenti yapmayı arzu ediyoruz” dedi.

17 Oca 2022 - 17:20 - Gündem

Mahreç  Ebru Bulut


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.