19 farklı ülkeden 23 elçi

Sakarya’ya gelen uluslar arası kültür elçileri Yeniket Park’ta bir araya geldiler.

Yunus Emre Enstitüsü’nün (YEE) Cumhurbaşkanlığı himayesinde yürüttüğü 9. Türkoloji Projesi kapsamında 19 farklı ülkeden 23 uluslararası kültür elçisi misafir öğrenci Sakarya’da ağırlanıyor. Kültür elçisi öğrenciler Yenikent Park’ta yemekte buluştu.

Yemeğe Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Sakarya Vali Yardımcısı Abdul Rauf Ulusoy, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, Rektör Yardımcısı Temel Gürdal, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Daşçıoğlu, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Karahan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Oktar katıldı.

Gereken destek sağlanıyor

Türkoloji Projesi hakkında bilgi veren Sakarya Üniversitesi TÖMER Müdürü Doç. Dr. Alpaslan Okur “Kültür elçisi öğrenciler 16 Temmuz 2018 Pazartesi itibariyle Üniversitemize geldi ve yaz okulu faaliyetlerine başladık. Öğrencilerimize hafta içi günler 09- 13:00 aralığında Türkçe dersler verilmekte, öğleden sonraları ise kültürel ve sosyal faaliyetler yapılmakta, Sakarya ili sınırlarında ilimizi tanıtmaya yönelik geziler düzenlemekteyiz. Bu kültürel ve sosyal faaliyetler, geziler kapsamında öğrencilerimize tezhip sanatı, ebru, hat, kaligrafi sanatı, ney üfleme, okçuluk gibi Türk kültürüne ait etkinlikler yaptırırken Longozlar, Sapanca, Taraklı gibi turistik geziler de yaptırıyoruz. Ayrıca hafta sonları ise ülkemizi tanıtmaya yönelik yakın illerdeki tarihi ve turistik yerlere geziler yaptırıyoruz. Tüm bunları yaparken de Üniversitemizin her türlü imkânını kullanmakta, ayrıca büyükşehir ve ilçe belediyelerimiz de gereken destekleri sağlamaktadır” diye konuştu.

Projeye ilgi artıyor

Projenin Türkiye’deki genel uygulaması hakkında bilgi veren Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş ise “9 yıl önce başlayan bu proje, 5 yıldır da Sakarya’da yapılmaktadır. Dünya’da her geçen yıl projeye ilgi artmaktadır. Dünyanın farklı ülkelerinden 150 bine yakın başvuru oldu fakat bunların 850’sini kabul edebildik. Şu anda 120’ye yakın farklı ülkeden 850 kültür elçisi öğrenci Türkiye’deki 30 üniversiteye dağıtılarak Türkçenin yanı sıra kültürümüzü de yerinde ve bizzat katılarak öğreniyorlar. Öğrenciler ülkemizde 1 ay kalacak olup 3 hafta gittikleri illerde son 1 hafta ise hepsi İstanbul’da toplanarak özel bir program yapılacaktır” dedi.

Rektör Prof. Dr. Fatih Savaşan ise, Sakarya Üniversitesi’nin yabancı öğrenci sayısı bakımından Türkiye’nin en önde gelen üniversitelerinden biri olduğunu, bu tür projelere üniversite olarak her türlü desteği severek vereceklerini belirtti.

Plaket ve çiçek takdim edildi

Öğrenciler ile katılımcılar sohbet ederek duygu, düşünce ve memnuniyetlerini Türkçe olarak dile getirdiler. Yemek ve sohbetin ardından Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü ve Yunus Emre Enstitüsü tarafından Sakarya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesine ilgi, hizmet ve tedbirlerden dolayı plaket verilirken öğrenciler de Rektör Savaşan ve YEE Başkanı Ateş’e çiçek verdiler.

27 Tem 2018 - 17:14 - Gündem

Mahreç   Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.