Mahalleli tepki gösterdi

Geyve İlçesi Alifuatpaşa Mahallesi’nde 2 yıl önce temeli atılan Eyüp Sultan Camii’nde yapılan isim değişikliği mahallelinin tepkisine neden oldu.

Nisa Çoban
Nisa Çoban Tüm Haberleri
Mahalleli tepki gösterdi
Haber albümü için resme tıklayın

Geyve’nin Alifuatpaşa mahallesinde 2 yıl önce temeli atılan, bölge halkının tepkisine neden oldu.

DERNEK BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Eyüp Sultan Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mahmut Ali Ses’in açıklaması ise şöyle; “Camimizin yapımına yüzde 80 oranında destek olan Iraklı hayırsever vatandaşımızın talebi ve dernek yönetim kurulumuzun onayı neticesinde Eyüp Sultan Camii’mizin adı “VADHA SALİM ALHAYMİR” olarak değiştirilmiştir.”

MAHALLELİ TEPKİ GÖSTERDİ

Maddi açıdan yeterli bir bütçe olmamasından dolayı caminin inşaatı durma noktasına geldi. Bir Iraklı hayırsever cami isminin ‘Vadha Salin Alhaymir’ olarak değiştirilmesi şartıyla yaklaşık 1 buçuk milyon liralık yardımda bulundu. Buna tepki gösteren mahalleli, Iraklı hayırsever vatandaşı bu isimden vazgeçirmeye çalışıyor.

08 Ara 2021 - 09:48 Sakarya/ Geyve- Gündem

Mahreç  Nisa Çoban


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.