Boğaza temiz enerji

Geyve Boğazı’na temiz enerji için ilk kazma vuruldu. Karaçam Mahallesi’nde törenle başlayan çalışmalar Nuri Osmaniye, Doğançay mahallelerinde devam edecek. Başkan Kaya boğaz hattında ki bütün mahallelerde de temiz enerjiye geçileceğini açıkladı.

Ebru Bulut
Ebru Bulut Tüm Haberleri
Boğaza temiz enerji
Boğaza temiz enerji
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, ilçenin boğaz hattı olarak tanımlanan Karaçam, Doğançay, Nuriosmaniye, Şerefiye, Örencik, Kızılkaya, Dereköy ve Bağlarbaşı mahallerine doğalgaz bağlanması için start verdi. Karaçam’da temiz enerji için ilk kazma törenle vuruldu. Başkan Kaya Temmuz ayında Karaçam halkının doğalgaz kullanmaya başlayacağını söyledi.

SÖZ VERMİŞTİK

Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Fatih Dönmez ile yaptığımız görüşmeler neticesinde sürdürdüğümüz çalışmalarımızı tamamladık. Akmercan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Gazi Akmercan ile yapılan protokolün ardından Karaçam mahallemizde kazı çalışmalarına başlandı. Geyve’de doğalgaz kullanımını yaygınlaştırmak ve mahalle sakinlerine vermiş olduğumuz sözü tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Karaçam mahallemizde başlayan çalışmalar sırasıyla boğaz hattında ki bütün mahallelerimizde devam edecek.” dedi.

BÜYÜK BÖLÜMÜ BİTECEK

Başkan Kaya, “Doğalgazın bütün ilçeyi kapsamasını sağlayacağız. Doğalgaz çalışmaları Doğantepe, Umurbey ve Sarıgazi mahallelerimizde de devam edecek. Hedefimiz kısa sürede ilçenin tamamında temiz enerjinin kullanılmasını sağlamak. Karaçam mahallemizde çalışmalar Temmuz ayı gibi tamamlanır bu bölgenin gazı açılır. Sırasıyla diğer mahallelerimizde gaz kullanımı başlayacak. Temiz enerjinin boğaz hattında kullanılmasında emeği geçen herkese ilçem adına teşekkür ederim.” dedi.

05 May 2020 - 19:59 Sakarya/ Geyve- Gündem

Mahreç  Ebru Bulut


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.