400 DEKAR ALANDA İNCELEME YAPILDI

Geçen hafta zirai don nedeniyle Geyve Pamukova’da çiftçiler bahçelerinde ateş yakarak önlemler aldı. Hava sıcaklığının fazla düşmemesi çiftçiyi rahatlattı. Ancak bazı alanlarda zirai don hafif de olsa etkili oldu. Geyve ve Pamukova ilçelerinde 400 dekarlık alanda zirai don ilgili denetim yapan İl Tarım Müdürlüğü yetkilileri, iki ilçede de hafif don hasarı tespit etti.

10-12 KÖY TARANDI

Geyve’de 150-200 dekarlık alanda 12 mahallede tarama yapıldı. Tespit çalışmalarını tamamlayan ekipler üzüm bağlarında hafif don hasarı olduğunu tespit etti. Geyve’de 60 civarı don hasarı şikayetinde bulunulduğunu belirten yetkililer, TARSİM ile ön kontrollerin yapıldığını ve şu an da ciddi bir don hasarının olmadığını belirtti. Yetkililer ilerleyen günlerde yeniden kontrol sağlayacak.

MİNİMUM HASARLA ATLATILDI

Pamukova’da ise Mekece, Eğriçay, Şeyhvarmaz, İsebalı, Cihadiye, Çardak mahallelerinde yaklaşık olarak 150-200 dekarlık alanda kontrol sağlayan ekipler, hafif don tespit etti. Üzüm, şeftali, ayva, ceviz, armut ve erik bahçelerini gezen yetkililer, üzüm bağlarında yüzde 5 don zararına rastladı. Diğer meyve bahçelerinde herhangi don zararına rastlamadılar. Saha çalışmalarına devam eden yetkililer sürecin minimum hasarla atlatıldığını belirtti.

Muhabir: Nazile Akarsu