Gazel döktü, güz oldu …..

Fırsat buldukça ilçelerimizi gezer, doğada vakit geçirmeye çalışırım. Geçtiğimiz haftalarda Karasu ve sahilde yapılan düzenlemeleri yerinde görmüş, duyduğum ve yaşadığım heyecanı abartısız paylaşmıştım.

Özendiğimiz Ege ve Akdeniz tatil beldelerinden farkı olmadığını anlatmaya çalışmıştım. Önemli buluyorum, nihai şehrin geleceğinin ve tanıtımının öncüsü olacaktır bacasız sanayi diye tarif edilen turizm. Henüz tamamlanmamış olsa da çalışmalar, bitirilen alan ne olduğunu ne olacağını göstermekte. Aman yarım bırakmayın, tamamlayın iddiamın da sözümün de mahcubu olmayayım.

Zenginliğimiz salt deniz ve sahillerimiz ile sınırlı değil tabi ki her ilçemizin kendine özgü turizm değeri var, yüce yaratanın coğrafyamıza bahşettiği doğal güzellikler ve her biri turizm değeri taşımakta.

Acarlar Longozu, Türkiye’nin tek parça halindeki en büyük Longoz ormanı. Oluşumu açısından tipik kıyı bir set gölüdür. Her mevsim farklı güzelliğe bürünen Acarlar Longozu’nda, son baharda da ayrı güzellikler yaşanıyor, rengin her tonunu görmek mümkün, mevsim dönmeden kaçırmayın mutlaka ziyaret edin.

Her ilçenin kendine özgü yaylaları, ziyaretçi akınına uğramakta. İçinde olduğumuz için bize sunulan coğrafyanın sanırım kıymetini bilmiyor ya da anlamıyoruz. Bunu nereden çıkardım, yayla turizmi ve katılımcılar üzerinden böylesi bir yargıya varıyorum.

Özellikle hafta sonları ve her mevsim ziyaretçi akını yaşanmakta, tüm yaylalarımızda. Birçok yayla yollarımız bakımlı ya da bakımları yenilenmekte. Ulaşım kolay ve pratik hale dönüştürülüyor.

Geçtiğimiz hafta sonu Sakarya Büyükşehir belediye ekipleri Pamukova yayla yollarında asfalt çalışmaları yapıyorlardı. Hüseyinli, Çilekli köy yolları asfaltlanıyordu ki hafta sonları ziyaretçi akınına uğranan yayla ve gölet bölgelerdir.

Özellikle pandemi sonrası yayla turizmi daha çok ilgi çekmekte, yoğunluğun artıyor olmasının altında yatan sanırım bu olsa gerek. Adından anlaşılacağı üzere Çilek yetiştirilen bölge olan Çilekli köyü ve bağlı yaylalar, ziyaretçi yoğunluğu yaşamakta. Bozulan yollar kısmen ulaşımı zorlu kılıyordu, Büyükşehir mevsim şartlarını göz önünde tutarak doğru zamanda düzenlemeye gitti.

Çadır turizminin sahil kıyılarında yapılmakta olduğunu düşünürdüm oysaki yayla turizminin olmazsa olmazı imiş. Konaklama ve yürüyüş yayla turizmini oluşturan en temel öğe imiş. Sağlıklı yaşamın ve yürüyüş parkurları için vazgeçilmez adreslerimiz olan yaylalar, ulaşılması adına doğru adımlar ve yatırımlar yapılmakta son dönemlerde.

Her ilçeye yapılacak yatırım hiç şüphe yok ki karşılığını kısa vadede verecektir. Kendine özgü değerlerini ön plana çıkararak, işlemesini bilmeli. Büyükşehir belediye bu anlamda yatırımlarını ilçe düzeyinde planlayarak, turizm değeri oluşturmak ve şehrin tanıtımına katkı sunmak adına da önemli adım atıyor.

Her bölge ilgi odağı olacak zenginlikte, önce ulaşımı pratik ve kolay hale dönüştürmeli ki Büyükşehir belediye çalışmalarını hızlandırdı.

“Hani Yaylam Hani Senin Ezelin

Güz Gelende Döker Bağlar Gazelin

Yayla Senin Heç Gelmez Mi Gözelin

Hani Yaylam Hani Senin Ezelin”

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Nureddin Subaşı - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.



Anket Sizce Sakaryaspor bu sene Süper Lig'e çıkar mı?
Tüm anketler