Galatasaray, Mauro Icardi ile yolların ayrılmasının ardından hücum hattındaki alternatiflerini artırmak için transfer çalışmalarına hız verdi. Victor Osimhen'in arkasında görev yapabilecek genç ve potansiyelli bir golcü arayan sarı-kırmızılılarda teknik direktör Okan Buruk'un raporu doğrultusunda yeni bir isim ön plana çıktı.

Bir süredir Dinamo Kiev'in genç golcüsü Vladyslav Ponomarenko için girişimlerini sürdüren Galatasaray, Ukrayna ekibiyle bonservis konusunda ortak noktada buluşamadı. Sarı-kırmızılı yönetimin teklifini 15 milyon euro seviyesine kadar yükselttiği, ancak Dinamo Kiev'in 20 milyon euro ve bonus talebinde ısrar ettiği belirtildi.

GÜNDEMDE MATTHİS ABLİNE VAR

Ponomarenko transferinde yaşanan belirsizlik sonrası Galatasaray rotasını Fransa'ya çevirdi. Nantes forması giyen 2003 doğumlu Matthis Abline'in, teknik direktör Okan Buruk'un beğendiği isimlerden biri olduğu öğrenildi.

Genç futbolcunun hem santrfor hem de kanat bölgelerinde görev yapabilmesi, teknik heyetin dikkatini çeken en önemli özellikleri arasında yer alıyor. Ayrıca Abline'in U23 kriterine uygun olması da transferde önemli bir avantaj olarak değerlendiriliyor.

GALATASARAY İÇİN AVANTAJ

Fransız basınında yer alan haberlere göre Nantes, genç oyuncu için yaklaşık 25 milyon euro bonservis beklentisi içinde. Ancak kulübün ligden düşmesi ve Abline'in kariyerine farklı bir takımda devam etmek istemesi nedeniyle pazarlık şartlarının Galatasaray lehine gelişebileceği ifade ediliyor.

Geçtiğimiz sezon Nantes formasıyla 34 resmi karşılaşmaya çıkan 22 yaşındaki futbolcu, 8 gol ve 7 asistlik performans sergileyerek dikkat çekti. Sarı-kırmızılı yönetimin önümüzdeki günlerde transfer konusunda somut adımlar atması bekleniyor.

Muhabir: Haber Merkezi