Siyah beyazlılar, teknik direktör Fernando Santos'un raporu doğrultusunda kadroyu güçlendirme çalışmalarını sürdürürken, aynı zamanda bazı oyuncularla yollarını ayırmanın planlarını yapıyor.

Eric Bailly, Jean Onana ve Valentin Rosier gibi isimlerle vedalaşan Beşiktaş yönetimi, Vincent Aboubakar'ı da uygun bir teklif gelmesi halinde göndermeyi düşünüyordu.

Ancak 32 yaşındaki Kamerunlu golcünün transferinde beklenmedik bir gelişme yaşandı.

Brezilya basınına göre, Gremio, Vincent Aboubakar için resmi teklifte bulundu.

Ancak 5 milyon Euro bonservis ücreti içeren teklifin oyuncu tarafından reddedildiği belirtildi. Aboubakar'ın, Avrupa'da kalmak istemesi nedeniyle Gremio'nun teklifini geri çevirdiği ifade edildi. Ayrıca başka Brezilya takımlarının da Aboubakar'ı istediği ancak oyuncunun Avrupa'da kalmak istemesi sebebiyle bu tekliflere kapalı olduğu bildirildi.

Aboubakar'ın, Avrupa'da uygun bir kulüp bulamaması durumunda Beşiktaş'ta kalmayı planladığı vurgulandı. Bu sezon siyah beyazlı formayla 22 maça çıkan deneyimli santrfor, 11 gol ve 3 asistle önemli bir performans sergiledi. Güncel piyasa değeri 6 milyon Euro olan Aboubakar'ın Beşiktaş ile olan kontratı ise 2025 yılında sona erecek.

Yorumlar