-

Büyük deprem! Tam 6 saat...

Mars etrafında dönen uyduların verilerine göre Mars'ta 6 saat süren 4.7 büyüklüğünde bir deprem gerçekleşti ve bu şimdiye kadar tespit edilmiş en büyük sismik olay.

Mars etrafında dönen uyduların verilerini inceleyen bilim insanları, Kızıl Gezegen'de şimdiye kadar tespit edilmiş en büyük depremi kaydettiklerini açıkladı.

6 saat süren 4.7 büyüklüğündeki depreme tektonik hareketlerin neden olduğu belirtiliyor.

Başlangıçta bir meteor çarpması tarafından neden olduğu düşünülen büyük titreşimlerin, şimdi yüzeyin altındaki tektonik faaliyetler nedeniyle olduğu anlaşıldı.

24 Eki 2023 - 13:43 - Gündem



Yorum yazarak Haberlisin Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberlisin hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haberlisin editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haberlisin değil haberi geçen ajanstır.